Mer smitte før håndball-EM – fem tilfeller hos Nord-Makedonia

Kiril Lazarov, her i aksjon mot Norge i 2017, er spillende trener for Nord-Makedonia.
Foto: Vidar Ruud / NTB
Kiril Lazarov, her i aksjon mot Norge i 2017, er spillende trener for Nord-Makedonia. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem personer på det nordmakedonske laget får foreløpig ikke reise til Ungarn og delta i håndball-EM på grunn av koronasmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder det nordmakedonske håndballforbundet på Facebook , skriver dansk TV2.

Nord-Makedonia møter blant andre Danmark i gruppespillet. Nord-Makedonia opplyser ikke om de smittede er spillere, trenere eller øvrig støtteapparat.

Hos Serbia ble det mandag meldt om 15 personer i troppen som har avlagt positiv koronaprøve. Flere andre land har hatt flere tilfeller. Montenegros trener Zoran Roganovic har også pådratt seg covid-19 og reiser ikke med resten av troppen tirsdag.

Norge har tatt grep

Norge har ikke hatt et eneste sykdomstilfelle siden laget ble samlet i starten av januar. Det blir ikke noe fysisk pressemøte med den norske troppen i Košice tirsdag. Dette grepet tas for å unngå å få smitte inn i troppen.

Hos Danmark, som ses på som den største favoritten til å gå hele veien, er keeper Jannick Green den eneste som har testet positivt. Det gjorde han 2. januar og har siden ikke testet negativt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle smittede i EM-boblen må vise to negative koronatester i løpet av 24 timer tidligst etter fem dager i isolasjon for å komme i spill.

Hver dag

Spillere og ledere kommer til å bli testet hver dag under EM selv om de ikke viser tegn på sykdom. Andre som skal jobbe i forbindelse med mesterskapet, må kunne vise en fersk negativ koronaprøve for å komme inn i hallen for trening og kamp.

Det gjelder også om man er vaksinert både to eller tre ganger.

Håndball-EM arrangeres i Ungarn og Slovakia og starter 13. januar.