Ambisiøs Pogacar går for to Grand Tours og fire monumenter

Tour de France-mester Tadej Pogacar sikter stort foran 2022-sesongen. Han håper å kunne kjempe om seieren både i Touren og Vuelta a España.

Det forteller sloveneren på en digital pressekonferanse under UAE-lagets treningsleir foran sesongen. Pogacar starter sesongen i UAE Tour i februar, der han også er regjerende mester, og det kommer ikke til å mangle høydepunkter utover i 2022.

Pogacar er bare 23 år gammel, men har allerede vunnet Tour de France to år på rad, og i år vil han forsøke å «doble» ved også å delta i Vuelta a España.

I tillegg skal han kjøre fire av sykkelsportens fem store klassikere: Milano – Sanremo, Flandern rundt, Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia. Han vant de to sistnevnte i fjor.

Læring

– Jeg skal kjøre fire monumenter i år, men det betyr ikke at jeg har som mål å vinne alle, sier Pogacar og utdyper:

– Jeg vil sannsynligvis ikke være lagkaptein i Flandern. Laget har flere klassikerryttere, slik som Matteo Trentin og andre. Jeg skal være der for å få erfaring, gjøre mitt beste og hjelpe laget. Om jeg får muligheten, kan jeg selvfølgelig ta den. Men det er ikke noe jeg forventer.

Paris-Roubaix går uten den slovenske stjernerytteren, men Pogacar kommer likevel til å kjøre gjennom den fryktede brosteinsløypa. Det skyldes at deler av løypa skal brukes i Tour de France på sommeren.

– Det vil garantert hjelpe meg. Erfaring er viktig på brosteinene, sier han.

Monstersesong

2021-sesongen var enorm for Pogacar, som vant fire etapperitt og to klassikere i tillegg til å ta OL-bronse. Han forventer ikke å gjøre det like bra i år, men kommer til å prøve.

– Jeg vet at det er umulig å bli bedre hvert eneste år. Men per nå blir jeg stadig bedre, og det er motivasjonen min for årene som kommer.

Etter vårklassikerne arrangeres det første av de tre store etapperittene, Giro d'Italia, fra 6. til 29. mai. Tour de France sykles fra 1. til 24. juli, mens Vuelta a España varer fra 19. august til 11. september. Etter det er det VM i Australia.

Personvernpolicy