Peter Wright tok sin annen VM-tittel i darts

Skotske Peter Wright tok sin annen VM-tittel i mandagens finale. Foto: Steven Paston/PA via AP / NTB
Skotske Peter Wright tok sin annen VM-tittel i mandagens finale. Foto: Steven Paston/PA via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skotske Peter Wright "Snakebite" slo engelskmannen Michael Smith med 7-5 i VM-finalen i darts og sikret seg sin annen tittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

51-åringen Wright vant VM-finalen i 2020. Han tok seg til årets finale etter et forrykende oppgjør mot skotske Gary Anderson.

Fargerike Wright som alltid stiller med forskjellig farge på hanekammen sto foran finalen med 55 180-score under turneringen i Alexanders Palace i London. Han økte med ytterligere 17 fulltreffere i finalen og 148 som beste utgang.

Wright tok det første leget. I det andre leget fikk derimot begge spillerne problemer og Smith avsluttet etter hele 28 piler. Det er mye for profesjonelle dartere. Det var faktisk det dårligste leget i hele VM-turneringen. Wright tok ledelsen 2-0 i best av sju settskampen, men Smith utlignet til 2-2 etter blant annet en 167-utgang.

Wright gikk opp til 3-2, men slet med utgangene og byttet blant annet piler underveis uten at det hjalp særlig. Smith slo tilbake og vant de to neste legene og tok seg til 4-3-ledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det virket derimot som om engelskmannen begynte å bli sliten. Den annenseede skotten var derimot seg og klarte å ta seg til 5-5. Derfra vant han sju strake leg og kampen med 7-5 og 500.000 pund i førstepremie. Det tilsvarer godt over 5 millioner kroner.

Michael Smith «Bully Boy» tapte finalen i 2019 for Michael van Gerwen. Smith slo ut regjerende mester Gerwyn Price i kvartfinalen etter en forrykende duell. Smith går ikke direkte tomhendt hjem han heller, med en premie på 200.000 pund som tapende finalist..

Smith viste seg som den jevneste spilleren under turneringen og avsluttet med hele 83 180-score. Dermed gikk han forbi Andersons 71 fulltreffere som var den gamle rekorden for VM.