Weng etter sterk Tour-etappe: – Tror aldri jeg har hatt så gode ski

Heidi Weng over mål i mandagens Tour de Ski-etappe i Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB
Heidi Weng over mål i mandagens Tour de Ski-etappe i Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske Natalja Neprjajeva vant den klassiske fellesstarten i Tour de Ski. Heidi Weng var best av de norske på andreplassen. Hun gikk på knallski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neprjajeva beholdt sin ledelse i sammendraget og økte forspranget ned til utfordrerne. Weng kom inn 3,7 sekunder bak den klare russiske vinneren.

– Jeg hadde helt ville ski. De gikk av seg selv. Du trenger ikke være i form med slike ski. Kroppen var ganske god, den også. Det var sykt gøy, sa Weng til TV3.

– Jeg har ikke noe å tape uansett

Hun gleder seg til den beinharde avslutningen tirsdag.

– Jeg tror aldri jeg har hatt så gode ski før. Nå gjenstår den beste dagen for meg. Da gjelder det å rykke fra i bunnen av bakken og gå det man kan. Jeg har ikke noe å tape uansett, men det gjelder å være godt framme i feltet før motbakken.

TV3s ekspertkommentator Åge Skinstad var etter løpet inne på at han ikke helt ville utelukke at Weng kan true Neprjajeva i kampen om sluttrofeet.

Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg vant sammenlagt i 2020 og 2019. Weng var best i 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fragått

Løperne startet i nydelig vintervær i Cavalese i Italia og gikk fire runder à 2,5 kilometer. Der hadde jentene utfordringer med ganske harde motbakker. Seks løpere stakk fra feltet noe før halvgått løp, og der var Weng påpasselig med.

Amerikanske Jessie Diggins hadde en krevende dag. Hun tapte ganske mye og virker på være ute av kampen om sammenlagtseieren.

Tiril Udnes Weng ble nest best av de norske på åttendeplassen, slått med 51,2 sekunder av Neprjajeva.

Neprjajeva har 1.12 minutter ned Ebba Andersson

Tour de Ski avsluttes tirsdag med en fellesstart over ti kilometer med avslutning opp alpinbakken Alpe Cermis. Der kommer det trolig til å skille svært mye tidsmessig.

Neprjajeva har 1.12 minutter ned til Sveriges Ebba Andersson på andreplass i sammendraget. Kerttu Niskanen følger deretter. Hun er 1.19 bak teten.

Weng ligger på femteplassen. Det er 1.40 minutter opp til Neprjajeva.