Myhrvold på pallen i Tour de Ski-debuten

Mathilde Myhrvold overrasket med andreplass i sprintrennet i Tour de Ski-premieren. Foto: Terje Pedersen / NTB
Mathilde Myhrvold overrasket med andreplass i sprintrennet i Tour de Ski-premieren. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mathilde Myhrvold (23) innfridde som Norges eneste løper i sprintfinalen på Tour de Skis åpningsdag. Der ble hun kun spurtslått av USA-stjernen Jessie Diggins.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot slutten av oppløpet kom Tour-debutanten Myhrvold som en kule, men Diggins holdt unna. Anamarija Lampic fra Slovenia ble treer.

Pallplassen var 23-åringens første i verdenscupen. Hun hadde fra før en femteplass som bestenotering. Tirsdagens prestasjon sikret trolig Myhrvold en plass på det norske sprintlaget i OL i februar.

– Mathilde har hatt en fantastisk formstigning og fått stadig mer selvtillit. Det er fantastisk gøy å se henne på pallen, sa landslagstrener Ola Vigen Hattestad til NTB etter rennet.

– Det er en stor dag å ta sin første pallplass. Jeg hadde ikke forventet det, men visste at hun på en god dag var sterk nok til det, la han til.

Svak laginnsats

I semifinalene røk Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå ut. Førstnevnte ble treer i heatet til Myhrvold, men tiden var ikke god nok. Kalvå fikk løpet ødelagt av et stavbrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myhrvold vant sitt kvartfinaleheat. I samme felt ble Helene Marie Fossesholm slått ut som nummer fem. Heatseier ble det også på Kalvå og Tiril Udnes Weng.

I prologen røk hele seks av ti norske langrennskvinner ut. Lotta Udnes Weng, Heidi Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Ragnhild Haga, Silje Theodorsen og Anna Svendsen greide ikke å bli blant de 30 beste.

Svensk trøbbel

Det ble også svensk nedtur i kvalifiseringen. Der forsvant profilene Frida Karlsson og Ebba Andersson rett ut.

I finalen hadde Sverige kun med Anna Dyvik. Hun gikk inn til femteplassen.

Sveits' hjemmehåp Nadine Fähndrich var raskest i prologen, men feilet helt i kvartfinalen. Hun ble overivrig, bommet i en sving og falt.

Tour de Ski går over seks etapper og varer til 4. januar.