Bekreftet: Bodø/Glimt selger Patrick Berg til Lens i fransk fotball

Patrick Berg forlater Bodø/Glimt og er klar for Lens.
Patrick Berg forlater Bodø/Glimt og er klar for Lens. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrick Berg forlater norsk fotball og tar overgang til franske Lens. Han har hatt en flott sesong for seriemester Bodø/Glimt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glimt bekreftet salget mandag kveld. Medisinsk test og signatur på kontrakten gjenstår før Berg formelt er Lens-spiller.

– Det ser jeg fram til. Det er en ekstremt spennende liga og et lag som virkelig har gjort det bra med en ung og lovende spillertropp. Det kommer til å passe meg veldig bra, sier Berg i Glimts pressemelding.

Uttalelsen ga ham fra bilen på vei til Lens i Nord-Frankrike. Midtbaneprofilen ser fram til å bli utenlandsproff og spill i Ligue 1.

– Jeg føler meg veldig klar for det. Jeg er egentlig trygg og sikker på meg selv både på og av banen. Det blir en ny utfordring, og man må tørre å dra videre og oppleve nye ting om man skal utvikle seg som fotballspiller.

24 år gamle Berg fikk sitt definitive gjennombrudd denne sesongen, der han også fikk med seg ni landskamper for Norge ved siden av seriemesterskapet med Glimt. Han ble nylig kåret til årets spiller i Eliteserien for sine prestasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets seriemesterskap var hans annet på rad med klubben fra hjembyen.

– Den reisen som har vært de siste årene, har vært helt sinnssykt. Jeg er sykt stolt og glad for å ha fått være en del av det og være med å forme den kulturen og samholdet som er i klubben nå, sier Berg.

Lens ligger på sjetteplass i den franske toppdivisjonen. Laget ble sist seriemester i 1997/98-sesongen.