Ødegaard scoret, men ble syndebukk mot Manchester United

Arsenals Martin Ødegaard satte inn lagets andre mål, men denne taklingen av Manchester Uniteds Fred førte til straffesparket som sikret hjemmelaget 3-2-seier. Foto: Phil Noble / Reuters

Cristiano Ronaldo scoret sitt 800. og 801. mål i karrieren og ga Manchester United 3-2 i en dramatisk kamp mot Arsenal. Martin Ødegaard scoret og laget straffe.

Ødegaard sto for en nesten tro kopi av Ronaldos jubileumsscoring da han tre minutter etter den utlignet til 2-2, men det var han som skulle bane vei for portugiserens vinnermål da han kom sent inn i en duell og felte Fred. Det ble hjemreise uten poeng.

Arsenal innledet kampen klart best og tok ledelsen etter et snaut kvarter, men på en måte som vil bli diskutert en god stund. Emile Smith-Rowe skjøt ballen i mål mens United-keeper David de Gea lå nede med skade.

Gjestene hadde ikke skyld i skaden. Det var United-spiller Fred som tråkket på de Gea mens et hjørnespark fra Ødegaard var på vei inn i feltet. Keeperen kastet seg ned og ble liggende mens Harry Maguire nikket ut.

Mohamed Elneny vant i lufta, og Smith-Rowe skjøt i mål på volley. Dommeren blåste da han så at de Gea lå nede, men da var ballen allerede i mål. Siden Arsenal ikke hadde begått noen forseelse, resulterte VAR-gjennomgangen i at det ble dømt mål, og United-protestene hjalp ikke.

Jubileum

Bruno Fernandes utlignet rett før pause i sin 100. kamp for United. En dårlig klarering av Ben White ble stoppet av Maguire, og via Jadon Sancho og Fred havnet ballen hos Fernandes, som scoret.

Den andre omgangen startet med en god sjanse til hvert lag. Først leverte de Gea en god redning på en stuss fra Gabriel, så fikk Aaron Ramsdale kroppen i veien da Ronaldo avsluttet fra spiss vinkel.

I det 52. minutt var tiden inne for Ronaldos jubileumsmål. Gabriel Martinelli mistet ballen ved midtstreken, og United kontret raskt. Marcus Rashford slo skrått ut i feltet, der Ronaldo var nådeløs og skjøt ballen i mål ved lengste stolpe.

Glede og fortvilelse

Den ledelsen varte bare tre minutter før Arsenal leverte en ganske nøyaktig kopi. Martinelli la inn fra høyre, og Ødegaards utligning lignet veldig på Ronaldos, bare at den kom fra litt lenger hold.

Kampen levde for fullt, men så kom Ødegaard litt sent inn i en duell med Fred i eget straffefelt. United-spilleren gikk ned og ropte på straffe. Dommer Martin Atkinson sto godt plassert og slo ut med armene, men etter VAR-titting var det ikke tvil om at det hadde vært kontakt, og Ronaldo fikk ta straffe.

Han banket ballen midt i mål og jublet for sin 130. United-scoring. Den ga seier i den siste kampen med Michael Carrick som trenervikar, og Ralf Rangnick kunne fra sin tribuneplass se laget han skal lede resten av sesongen bedre tabellsituasjonen.