Bae om Carlsens remisrekke: – Vanskelig å få motstanderen i bakken

Torstein Bae følger langsjakk-VM med argusøyne og mener det høye nivået gjør at partiene ofte ender med remis. Foto: Erik Johansen / NTB
Torstein Bae følger langsjakk-VM med argusøyne og mener det høye nivået gjør at partiene ofte ender med remis. Foto: Erik Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen har spilt remis i alle sine 17 siste VM-partier i klassisk sjakk. Det er tegn på et skyhøyt nivå, mener NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre første VM-partiene mot Jan Nepomnjasjtsjij har alle endt med remis, og Carlsens rekke med uavgjort i VM strekker seg helt tilbake til duellen mot Sergej Karjakin i 2016.

– På aller høyeste nivå i VM-kampene, hvor de i tillegg har disse ekstreme forberedelsene opp mot matchen, er det rett og slett vanskelig å få motstanderen i bakken, forklarer Bae overfor NTB.

Selv med bare uavgjort har det vært tre intense oppgjør så langt.

– Starten har vært lovende med veldig friskt spill. Når det blir ubalansert, ser vi at også de beste i verden gjør svake trekk. Da gjelder det å klare å utnytte det, sier Bae.

Carlsen har fått tøffere kamp enn flere hadde forventet, men Bae holder fortsatt den regjerende verdensmesteren som favoritt. Han trekker fram at dersom remisrekken forlenges, er det en fordel for Nepomnjasjtsjij.

– Jeg holder Magnus fortsatt som favoritt i denne matchen, men det er klart at jo færre partier som er igjen, jo større sjanse får Nepomnjasjtsjij.