Håndball-VM: Arrangøren venter fortsatt på vaksinebekreftelser

Alle VM-deltakere i håndball må ha fått to vaksinedoser for å kunne delta. Foto: Torstein Bøe / NTB
Alle VM-deltakere i håndball må ha fått to vaksinedoser for å kunne delta. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare dager før håndball-VM starter i Spania, har Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ennå ikke mottatt alle vaksinepapirer fra deltakerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har en klar formodning om at dette ordner seg. Vi må ha respekt for at alle deltakernasjonene ikke har like velfungerende organisasjoner, sier Per Bertelsen i IHF-styret til NTB.

12. november kom IHF på banen med regelverket rundt deltakerne og annet personell for VM. Klargjøringen ble kommunisert for sent, ifølge mange i håndballmiljøet.

Det er krav om fullvaksinering for å komme inn i mesterskapsboblen. Det skal ha skapt utfordringer for flere nasjoner like før avreise.

– Enkeltdeltakere som ikke kan bekrefte vaksinering med de rette papirene i tide, kommer til å bli strøket fra mesterskapet, sier Bertelsen.

VM for kvinner skal for første gang ha hele 32 deltakere. Det betyr for eksempel at Iran (i Norges gruppe) debuterer i et verdensmesterskap.

Spania kaster i gang på hjemmebane i Torrevieja mot Argentina onsdag 1. desember. Norges første kamp spilles mot Kasakhstan i Castelló to dager senere.