Bodø/Glimt videre i Europa Conference League med 2-0-seier mot CSKA Sofia

Sondre Brunstad Fet scoret mot CSKA Sofia torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt er videre fra gruppespillet i conferenceligaen med 2-0-seier over CSKA Sofia torsdag. De kan vinne gruppen med seier i siste kamp.

Selv om Glimt er videre, må nordlendingene vinne siste kamp mot Zorja Lugansk om de skal direktekvalifisere seg til sluttspillet. Gruppetoeren må spille innledende runde inn til sluttspill.

Roma møter CSKA Sofia og er poenget bak Glimt foran siste runde.

De gulkledde sikret seieren mot Sofia etter scoringer av Sondre Brunstad Fet og Erik Botheim.

Sofia hadde ikke så mye å stille opp med mot laget som har tatt fire poeng på to kamper mot José Mourinhos Roma i høst.

Torsdag fikk de gulkledde altså en ny opptur, og kontrollerte til tider oppgjøret som de til slutt vant 2-0

Fortjent

Bodø/Glimt tok tak i kampen fra start og styrte spillet. Etter fem minutter var Erik Botheim svært nære ved å pirke inn ledermålet, men Sofia-keeper Gustavo Busatto fikk en finger på innlegget fra Hugo Vetlesen.

Like etter var Botheim igjen nære, men skuddet gikk like over mål.

Etter 25 minutter skulle de gulkledde få sin fortjente scoring. Amahl Pellegrino slo et vakkert innlegg som Brunstad Fet videresendte i mål med en flott berøring.

Like før pause fikk Pellegrino en god mulighet til å øke ledelsen, men skuddet snek seg på utsiden av stolpen.

Sjansefattig

Glimt var ikke like farlige i andreomgang og lot Sofia komme noe mer med i kampen uten at bulgarerne satte Nikita Khajkin på nevneverdige store prøver.

Det var en noe sjansefattig andreomgang fra begge lag. Hos normalt pasningssikre Glimt skortet det til tider på finspillet og rytmen.

Etter en jevnspilt 2. omgang satte Erik Botheim spikeren i kista med sin scoring etter 84 minutter. Lynvingen Ola Solbakken satte opp farten på siden før han fant Botheim inne i feltet. Han satte foten til og så ballen finne nettet.

Scoringen var Botheims 21. denne sesongen i alle turneringer.