Jesus med mål og assist da City vendte til seier mot PSG – vant gruppa

Manchester City feirer scoring i 2-1-seieren over PSG som sikret gruppeseier i mesterligaen. Matchvinner Gabriel Jesus til høyre. Foto: Tim Goode, PA via AP / NTB
Manchester City feirer scoring i 2-1-seieren over PSG som sikret gruppeseier i mesterligaen. Matchvinner Gabriel Jesus til høyre. Foto: Tim Goode, PA via AP / NTB Foto: NTB

Manchester City dominerte hjemmekampen mot Paris Saint-Germain, men kom under etter litt stjernemagi fra gjestene. Gabriel Jesus fikset 2-1-seier.

Jesus startet på benken, men Pep Guardiola byttet ham inn for Oleksander Zintsjenko noen minutter etter at PSG tok ledelsen. Han var nest sist på Raheem Sterlings utligning og satte selv inn vinnermålet.

– Vi har mange spillere som kan hjelpe laget, og alle er opptatt av å servere hverandre. Ingen er egoistiske på banen, sa Jesus til BT Sport.

Med seieren topper Manchester City tabellen fire poeng foran PSG foran den siste runden i gruppespillet og er sikret gunstig seeding som gruppevinner. Alle fire Premier League-lag har sikret avansement før siste runde, tre av dem også gruppeseier.

– Etter deres mål var vi nede for telling i fem eller ti minutter, men vi kom tilbake, og jeg er mer enn fornøyd, sa City-manager Guardiola.

Også PSG er klar for cupspillet, tross onsdagens tap.

– Det viktigste er å gå videre. Noen ganger vinner man gruppa og møter likevel et godt lag i cupspillet, andre ganger kan du bli toer og være heldig med trekningen, sa Marquinhos til Canal+.

Kylian Mbappé ga gjestene ledelsen i det 50. minutt etter at alle i stjernetrioen på topp hadde vært involvert. Lionel Messi bidro med veggspill og innlegg, Neymar med et fikst overhopp, før ballen sneiet en City-forsvarer og havnet hos Mbappé ved lengste stolpe. Han slo tunnel på Ederson.

City hadde hatt et klart overtak og produsert flere store sjanser, men så på det tidspunkt ut til å gå på et nytt nederlag mot den franske storklubben.

Vendte

I det 63. minutt kom utligningen. Rodri leverte et flott framspill til Kyle Walker, som stormet mot dødlinja og slo inn i midten. Der prøvde Gabriel Jesus å avslutte, men endret retning på ballen så den havnet hos Sterling ved lengste stolpe. Han scoret sikkert.

I det 76. minutt fulgte ledermålet. Riyad Mahrez slo et innlegg som Bernardo Silva la igjen til Gabriel Jesus. Brasilianeren scoret det som ble vinnermålet.

– Jeg må takke Bernardo for målet. Jeg måtte score på den pasningen, sa Jesus.

I den første omgangen hadde City tre kjempesjanser uten å lykkes. Først nikket John Stones ved lengste stolpe på et frispark, men Presnel Kimpembe dukket opp på streken og nikket unna.

Misser

I det 18. minutt kom Mahrez til skudd fra god posisjon, men da var det Achraf Hakimi som fikk hodet på ballen og styrte den over tverrliggeren.

Etter en drøy halvtime klarerte PSG-back Nuno Mendes rett ut til Ilkay Gündogan, som skrudde ballen i stolpen utenfor rekkevidden til Keylor Navas.

En rask PSG-kontring ga Mbappé en stor sjanse til å score mot spillets gang rett før pause, men han sendte skuddet over mål. Mbappé scoret i stedet tidlig i den andre omgangen, men til ingen nytte.

I samme gruppe vant RB Leipzig hele 5-0 borte mot Brugge etter at Christopher Nkunku og Emil Forsberg scoret to mål hver, André Silva ett.

Det løftet den tyske klubben sisteplass i gruppa. Laget er foran Brugge på innbyrdes oppgjør, men må ta minst like mange poeng hjemme mot Manchester City som Brugge tar borte mot PSG 7. desember for å sikre europaligaspill på nyåret.

Personvernpolicy