Chelsea knuste Juventus – begge videre i mesterligaen

Callum Hudson-Odoi jubler etter å ha scoret Chelseas tredje mål i seieren over Juventus i mesterligaen. Foto: Matt Dunham, AP / NTB
Callum Hudson-Odoi jubler etter å ha scoret Chelseas tredje mål i seieren over Juventus i mesterligaen. Foto: Matt Dunham, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea har grepet om gruppeseieren i mesterligaen etter å ha knust Juventus 4-0 på Stamford Bridge. Også den italienske klubben er klar for cupspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trevoh Chalobah, Reece James, Callum Hudson-Odoi og Timo Werner scoret målene som påførte Juventus det største mesterligatapet noensinne og løftet Chelsea til tabelltopp.

– Vi skulle være tålmodige, men samtidig unngå å sovne. Det var en utfordring å greie begge deler, men spillerne gjorde det veldig bra. Det er så vanskelig å score mot Juventus, men vi skapte masse sjanser og scoret fire mål. En forbløffende prestasjon og et fantastisk resultat, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel.

Laget hans blir gruppevinner om det i siste runde tar minst like mange poeng borte mot Zenit St. Petersburg som Juventus tar hjemme mot Malmö.

Malmö tente et lite håp om å knipe tredjeplassen med sitt første mål i gruppespillet og 1-0-ledelse inntil Zenit utlignet på overtid. Poengdelingen betyr at Zenit allerede er klar for europaligaspill på nyåret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tittelforsvarer Chelsea dominerte fullstendig fra start i forsøket på å revansjere 0-1-tapet i Torino i september, og laget scoret et fortjent om enn noe omdiskutert ledermål vel halvveis i den første omgangen.

Hakim Ziyech tok hjørnespark fra venstre. Juventus-spiller Adrien Rabiot fikk hodet på ballen inne foran mål, men stusset den rett i hånden på Antionio Rüdiger, som var rett bak ham. Den spratt til Trevoh Chalobah, som banket den i mål.

Målet ble VAR-sjekket, men dommerne kom til at det ikke var straffbar hands på Rüdiger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fantastisk redning

Bare tre minutter senere var Juventus veldig nær utligning. Manuel Locatelli fant Alvaro Morata i bakrom, og den tidligere Chelsea-spilleren vippet ballen over keeper Eduard Mendy. Den var på vei inn i tomt mål, men Thiago Silva løp den opp og klarerte rett foran streken. Selv havnet han i nettet og mottok publikums hyllest liggende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea var best og var nær 2-0 før pause da Reece James tok ned en ball fra innbytter Callum Hudson-Odoi (kom inn for N'Golo Kanté) og skjøt mot hjørnet. Wojciech Szczesny svarte med en god redning.

James skulle få sin scoring ti minutter ut i den andre omgangen. Ben Chilwells innlegg fra venstre ble dårlig klarert, og James brystet ballen med seg og hamret løs fra høyre hjørne av 5-meteren, utakbart for Szczesny.

Rett etter punkterte Chelsea kampen etter at Jorginho vant ballen fra Federico Chiesa rett utenfor gjestenes felt. Chelsea tråklet seg gjennom et overspilt Juventus-forsvar med pasninger og driblinger inntil Loftus-Cheek kunne dytte ballen til en fri Callum Hudson-Odoi. Han knallet inn 3-0.

Innbytter Werner satte punktum i femte og siste overtidsminutt etter fint forarbeid av James og Ziyech.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ikke bare jubel. Kanté og Chilwell måtte begge ut med skader.

– Ben hadde veldig vondt i kneet, så han må undersøkes i morgen. Vi håper på det beste. Det samme gjelder for N'Golo, sa Tuchel.

Malmö mistet seieren

Etter 388 målløse minutter mesterligaspill i høst sprakk Malmö omsider nullen da Søren Rieks etter veggspill med Veljko Birmancevic gjorde 1-0 i hjemmekampen mot Zenit St. Petersburg.

Ledelsen sto seg inntil Jaroslav Rakitskij utlignet på et omdiskutert straffespark i det 92. minutt. Rieks ble straffet for armbruk mot Artem Dzjuba. Det ble bare ett poeng for Malmö, som ikke kan unngå sisteplassen.

– Jeg synes ikke det var straffe, men dommeren syntes noe annet, sa Rieks til C More.

Tidligere hadde Johan Dahlin reddet et straffespark fra Dzjuba, mens Zenit fikk et mål annullert for offside etter VAR-gjennomgang.

Jo Inge Berget er ute med skade og var ikke i Malmö-troppen tirsdag. Han startet alle lagets fire første kamper i turneringen.