Lille slo Salzburg – mesterligagruppen lever

Jonathan David (t.v.) og Burak Yilmaz feirer Davids scoring mot Salzburg. Foto: Michel Spingler / AP / NTB Foto: NTB

«Alt» lever i mesterligaens Gruppe G foran den siste runden. Etter Lilles 1-0-seier mot Salzburg og Sevillas 2-0-seier mot Wolfsburg er det helt åpent.

Lille leder gruppen med åtte poeng, men har Salzburg på sju poeng og Sevilla på seks poeng rett bak seg på tabellen. Wolfsburg med fem er også fortsatt med. Alle fire lag har mulighet til avansement før den siste runden.

Gruppespillet avsluttes 8. desember med Salzburg – Sevilla og Wolfsburg – Lille.

Jonathan David scoret det avgjørende målet for Lille etter en halvtimes spill. Den tyrkiske veteranspissen Burak Yilmaz leverte en god soloprestasjon da han omtrent driblet hele Salzburg-forsvaret. Etter litt rot falt til slutt ballen hos David som enkelt satte inn 1-0.

Ingen feilmargin

– En enormt viktig seier. Vi visste at dette kom til å bli en tøff gruppe, men også at vi ville ha sjanser til å ta oss videre, sa Lille-forsvaret José Fonte, som ble kåret til banens beste.

– Det var få målsjanser, men Lille var litt heldigere og scoret målet. Nå har vi ikke råd til å tape i siste runde, sa Salzburg-spissen Karim Adeyemi.

Kampen mellom Sevilla og Wolfsburg var avgjørende for begge lag, men mest Sevilla som lå nederst på tabellen foran runden. De fikk imidlertid en god start da Joan Jórdan stanget dem i ledelsen etter 13 minutter. Ivan Rakitic slo et perfekt innlegg.

Ikke godt nok

Wolfsburg hadde lite å by på, og Rafa Mir fastsatte resultatet sju minutter på overtid.

– Vi må være ærlige og innrømme at dette ikke var godt nok. Vi spilte mot et godt lag, men vi burde ha spilt mye bedre, sa Wolfsburg-trener Florian Kohfeldt til Amazon Prime.

Den tyske klubben ligger dårlig an. Wolfsburg er bak både Sevilla og Salzburg på innbyrdes oppgjør og vil være avhengig av hjelp for å kunne gå videre.