Kilde endelig klar: – Har lagt skaden bak meg

Aleksander Aamodt Kilde ser fram til å konkurrere i verdenscupen igjen. Foto: Torstein Bøe / NTB
Aleksander Aamodt Kilde ser fram til å konkurrere i verdenscupen igjen. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB

Aleksander Aamodt Kilde (29) er tilbake fra korsbåndsskade og gleder seg stort til helgens verdenscupåpning i utfor og super-G i Canada.

Kilde er på plass i Canada og er veldig spent foran comebacket i utforbakken i Lake Louise. Selv om han først og fremst gleder seg til å konkurrere igjen i verdenscupen, er han klar på at han har mål om å hevde seg.

– Målsettingen min for den første konkurransen er å komme i gang, men samtidig har jeg lyst til å prestere. Jeg er veldig spent, men gleder meg mest til å konkurrere. Man kan selvfølgelig se etter en seier, men jeg tar det helt rolig om det ikke blir seier de tre første rennene, sa Kilde på et digitalt pressetreff mandag.

Kilde skal delta i utfor både på fredag og lørdag, før comebacket i verdenscupen avsluttes med super-G søndag.

– Det kjennes veldig greit å starte med to utforrenn, medgir Kilde, som står med tre verdenscupseirer i øvelsen.

Sammen med Kilde, stiller Norge med tre andre menn til rennene i Lake Louise. Her er den norske troppen:

Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen) , Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Adrian Smiseth Sejersted, (Stabæk), Henrik Røa, (Heming).

Sikter mot toppen

Sist Kilde vant i utfor, var i Val Gardena 19. desember 2020. Dagen før gikk han til topps i super-G i samme by. En snau måned senere gikk det galt på trening, og nordmannen pådro seg en kneskade som viste seg å være veldig alvorlig.

Alpinisten røk korsbåndet i høyre kne, måtte opereres og mistet resten av sesongen og VM i Cortina d'Ampezzo.

Nå føler Kilde seg bra igjen og har store planer for fremtiden.

– Jeg har på en måte lagt korsbåndsskaden bak meg, men samtidig så er det lenge siden jeg har vært i konkurranse. Ambisjonene er å komme tilbake til der jeg var før jeg ble skadd, sier Kilde.

Før skaden var Kilde på topp. Han vant verdenscupen sammenlagt i 2019/20-sesongen og lå godt an i sammendraget før han pådro seg kneskaden under trening i østerrikske Hinterreit i januar.

Vil kjøre storslalåm

Kilde var ikke med da alpinistene sesongåpnet med storslalåm i Sölden 24. oktober og deltok heller ikke på parallellstorslalåm i Lech sist helg.

Den tidligere verdenscupvinneren har likevel tenkt å delta i storslalåm denne sesongen.

– Det er planen. Hovedfokus er stedene jeg kan vinne, som er super-G og utfor i utgangspunktet. Jeg kommer ikke til å stille i Val d'Isère, men etter Val Gardena er jeg klar for Alta Badia.

Storslalåmrennet i italienske Alta Badia holdes 19. og 20. desember.

Personvernpolicy