Real Madrid til topps med storseier

Marco Asensio og Ferland Mendy scoret hvert sitt mål mot Granada. Foto: Fermin Rodriguez / AP / NTB Foto: NTB

Real Madrid slo Granada oppskriftsmessig 4-1 søndag og overtok tabelltoppen i spanske La Liga.

Det skjedde takket være scoringer av Marco Asensio, Nacho, Vinicius Junior og Ferland Mendy. Allerede etter 24 minutter ledet gjestene fra Madrid 2-0.

Luis Suárez reduserte og tente et nytt håp med et langskudd etter 33 minutter. Men ti minutter etter pause økte gjestene ledelsen igjen. Vinicius Junior avsluttet en lekker kontring med å løpe inn 3-1.

Brasilianeren skulle fortsette å skape problemer for vertene. Etter 67 minutter ble Granada redusert til ti mann da Monchu klippet ned Real Madrid-kanten med en tøff takling og fikk rødt kort.

Også trener Robert Moreno ble utvist for sin reaksjon på Monchus røde kort.

Noen minutter senere satt dagens fjerde mål for bortelaget. Mendy timet løpet sitt perfekt og scoret alene med Granada-keeper Luis Maximiano.

Seieren gjør at Real Madrid har ett poengs luke til Real Sociedad og ytterligere ett til Sevilla. Alexander Sørloths lag, Real Sociedad, har spilt én kamp mer enn tabellnaboene.

Sørloths lag hadde sjanse til å ta seg forbi Real Madrid søndag kveld, men endte uten mål hjemme mot Valencia.

Nordmannen spilte de siste sju minuttene som innbytter i 0-0-kampen.