Granerud vant i Russland – passerte Ljøkelsøy

Halvor Egner Granerud tok sesongens første seier. Foto: Erik Johansen / NTB
Halvor Egner Granerud tok sesongens første seier. Foto: Erik Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skihopperen Halvor Egner Granerud tok sin 12. verdenscupseier med triumf i Nizjnij Tagil etter hopp på 134,5 og 122 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med seieren gikk Granerud forbi Roar Ljøkelsøy, og han er nå den mannlige skihopperen med flest verdenscupseirer i Norge.

Nordmannen ledet med 5,5 poeng på Jan Hörl foran finaleomgangen, og der feilet østerrikeren. Granerud fikk heller ikke gode forhold i finalehoppet sitt, men mestret situasjonen best.

– Jeg superfornøyd. Jeg klarte å få til to gode hopp. Det var mye trekk imot i 1. omgang og ingenting i annen omgang. Jeg har jobbet knallhardt den siste uken med å komme dit jeg er nå. Det var godt å få en så god start på sesongen, sa Granerud i seiersintervju med FIS.

Solid Geiger

Tyske Karl Geiger, som vant lørdagens renn samme sted, ble nummer to med 126 og 122,5 meter, men han var 8,8 poeng bak Granerud.

Stefan Kraft, som ikke klarte å kvalifisere seg til lørdagens renn, hoppet seg opp fra 14.- til 3.-plass med 121,5 og 127 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang ble nest beste nordmann på 9.-plassen. Han hadde 125 og 121,5 meter og fikk 214,0 poeng.

Robert Johansson hoppet seg opp fra 16.- til 11.-plass etter 123,5 meter i finalen. Marius Lindvik hoppet 120,5 og 122 meter. Han fikk 206,1 poeng som holdt til 13.-plass.

Blandet

Fredrik Villumstad delte 16.-plassen med Johansson etter første omgang, men med bare 113,5 meter i finalen falt han ned fem plasser.

Daniel-André Tande falt tilbake til gamle synder i finaleomgangen og landet på 111 meter der. Han ble dårligste nordmann i finaleomgangen med 193,4 poeng på en 22.-plass.

Anders Fannemel kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen med sin 54.-plass.