Videobilder viser Peng i offentligheten: WTA fortsatt bekymret

Peng Shuai avbildet i Australian Open i 2020. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB
Peng Shuai avbildet i Australian Open i 2020. Foto: Andy Brownbill / AP / NTB Foto: NTB

Kinas tennisprofil Peng Shuai ble søndag for første gang på snaut tre uker sett ute blant folk. Det viser bilder og videoklipp fra en turnering i Beijing.

Det melder nyhetsbyrået Reuters. På de offisielle bildene ser man Peng blant gjestene ved åpningen av en tenniskonkurranse for ungdommer i den kinesiske hovedstaden. Hun er også blitt avbildet på en restaurant.

35-åringen hadde ikke blitt sett offentlig etter at hun 2. november la ut en melding på Weibo (kinesernes svar på Twitter). Der anklaget hun Kinas tidligere visestatsminister Zhang Gaoli for seksuelt overgrep for ti år siden.

Verken Zhang eller den landets regjering har kommentert beskyldningene. Pengs innlegg ble raskt slettet. I Kina er temaet blitt blokkert slik at brukere ikke kan omtale saken.

Ikke nok

Tennissporten har den siste uken bedt om bevis på at Peng har det bra. Det samme har FN og flere land som USA og Storbritannia gjort.

De nye bildene av Peng fjerner ikke WTAs bekymringer. Kvinnenes tennisorganisasjon mener det ikke er nok.

– Mens det er positivt å se henne, er det fortsatt uklart om hun er fri og i stand til å ta egne beslutninger og gjøre som hun vil uten tvang og påvirkning utenifra. Videoene alene er ikke tilstrekkelig, sier WTA-direktør Steve Simon i en pressemelding og fortsetter:

– Som jeg har sagt fra starten av, er jeg bekymret for Peng Shuais helse og sikkerhet.

Ruud: – Alvorlig sak

Lørdag uttalte Casper Ruud seg om Peng-saken. Da beskrev han den siste uken som «sinnssyk».

– Vi er alle bekymret og tenker på henne. Vi håper at hun har det bra, og at vi hører fra henne snart. Jeg har ikke fulgt saken detaljert, men det er en av de mest alvorlige sakene i idrettsverden i øyeblikket, sa Ruud til NTB etter semifinaletapet i ATP-sluttspillet i Torino.

– Vi er alle mennesker selv om vi er konkurrenter. Det er godt å se hvordan alle støtter hverandre når noe slik som dette skjer, la han til.

Personvernpolicy