Johaug overlegent best på Beitostølen: – Langt igjen til toppløpet i VM i Seefeld

Therese Johaug var overlegent best. Foto: Terje Pedersen / NTB
Therese Johaug var overlegent best. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Therese Johaug (33) slo knockout på alle i sesongåpningen på Beitostølen. Likevel er hun klar på at hun har et stykke igjen til toppformen.

Johaug startet sist av alle og var også soleklart best av alle i sesongens første renn. Det har hun vært mange, mange ganger i det nasjonale åpningsrennet også de siste årene.

Allerede etter 2,6 kilometer ledet Johaug med 15 sekunder ned til Heidi Weng, mens forspranget hadde blitt på over 30 sekunder til landslagsvenninnen etter 6,1 kilometer.

I mål var Johaug inne på tiden 25.10,7. Ned til Weng var det 43,9 sekunder.

Johaug og Weng gikk sammen i store deler av rennet, men Johaug ristet Weng av seg et par kilometer før mål og vant overlegent.

– Det var vel greit. Heidi fikk en stein i den ene skien, og distansen ned til henne lyver litt. Hun tapte nok litt i forsøket på å fjerne den. Jeg prøvde å gå mitt eget løp, og jeg klarte å riste henne av meg i langbakken. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klarte å gå såpass teknisk bra og at jeg klarte å finne roen, sa Johaug.

Mer å gå med

– Sier du at du helst skulle ha gått 20 sekunder fortere?

– Nei, men siden det har vært litt opp og ned på trening i det siste så fikk jeg gode svar i dag. Samtidig kjenner jeg at det er langt fra dette løpet og toppløpet mitt i VM i Seefeld. Slik skal det være også. Jeg har sagt at det er i Ruka jeg skal være i form, og det er mange skirenn igjen til OL, sa 33-åringen på spørsmål fra NTB.

Landslagstrener Ole Morten Iversen var tilfreds med det verdens beste kvinnelige skiløper presterte.

– Jeg synes hun gikk veldig godt på ski. Det pleier hun å gjøre på Beitostølen. Jeg er ikke veldig overrasket over at hun vant. Heidi hadde noen problemer med skiene. Det ble mye mot slutten.

Johaug var naturlig nok spent før start, men danset seg lett og ledig ut fra start. Den utøveren som skal slå henne i verdenscupåpningen i finske Ruka kommende helg skal gå styggfort.

Men først skal hun gå søndagens 10 kilometer fri teknikk på Beitostølen.

Trøbbel

Det ble 2.-plass for Weng, som var 43,9 sekunder bak Johaug i mål. Hun fikk nok av problemer underveis i rennet. Foto: Geir Olsen / NTB
Det ble 2.-plass for Weng, som var 43,9 sekunder bak Johaug i mål. Hun fikk nok av problemer underveis i rennet. Foto: Geir Olsen / NTB

Heidi Weng tok en oppskriftsmessig 2.-plass.

– Jeg fikk en sånn stor stein under skien som satt seg fast, så tenkte jeg at jeg bare måtte roe ned. Først ble jeg helt stresset fordi jeg holdt på å gå på trynet, sa Weng.

3.-plassen gikk til den 27 år gamle sliteren Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag. Hun har ligget tett opp mot norgeseliten i en årrekke og har også tidligere gjort gode løp på Beito.

– Det var et fantastisk resultat. Det er så moro å se andre jenter utenfor landslaget som kommer og presterer. Det trenger vi, konkluderte Johaug om Theodorsen.

Personvernpolicy