West Ham knuste Liverpools rekorddrøm

Pablo Fornals (t.v.) og Kurt Zouma scoret for West Ham i kampen mot Liverpool søndag. Foto: Ian Walton / AP / NTB
Pablo Fornals (t.v.) og Kurt Zouma scoret for West Ham i kampen mot Liverpool søndag. Foto: Ian Walton / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool kom til London med 25 kamper uten tap i ulike turneringer, men mot West Ham i Premier League ble det 2-3-tap og null poeng søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er rekken brutt. Hadde Jürgen Klopps menn gått av banen uten tap søndag, ville det vært ny klubbrekord.

Liverpool hadde ikke mye å stille opp med i kampen, og et fint frisparkmål fra Trent Alexander-Arnold holdt ikke for laget som har som mål å kjempe om det aller største denne sesongen.

– Noen situasjoner må jeg se på hvordan vi kan løse annerledes. Vi utlignet og hadde god kontroll på kampen, men i 2. omgang spilte vi ikke så bra. Jeg skulle ønske at vi var mer effektive, sa Liverpool-manager Klopp til Sky Sports etter kampen.

– Det så ut som vi mistet tålmodigheten, la han til.

Med seieren gikk West Ham forbi Liverpool på tabellen og har 23 poeng mot de rødkleddes 22. Dermed ser det meget lyst ut for David Moyes' mannskap på 3.-plass. Det har levert en svært god sesongåpning og fortsatte festen søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et svært tafatt Liverpool i London søndag. West Ham kom ut og styrte og gikk opp i ledelsen tidlig etter et uheldig selvmål fra Alisson.

Alexander-Arnold utlignet før pause, men etter pause scoret først Pablo Fornals før Kurt Zouma stanget inn 3-1-målet. Divock Origi reduserte mot slutten, men det holdt ikke.

– Familie

– En fantastisk kamp av hele laget. Jeg kom hit for å hjelpe laget å gro. Vi er som en familie, sa Zouma.

– Vi måtte ikke vinne, for vi var ikke favoritter, men vi kjempet akkurat som vi har gjort hele sesongen, la Fornals til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen var Liverpool-kaptein Jordan Hendersons nummer 300 for klubben i ligaen. Arsenal venter i neste kamp for Liverpool, mens West Ham skal møte Wolverhampton.

Selvmål

Kampen startet svært dårlig for Liverpool. Angelo Ogbonna gikk opp i duell med keeper Alisson, og brasilianeren feilbedømte og slo ballen inn i eget mål. VAR vurderte situasjonen, men fant ut Ogbonna ikke gjorde noe straffbart. Ogbonna måtte etter hvert byttes ut etter at han pådro seg en kneskade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool kom mer med i kampen etter baklengsmålet, men klarte ikke å skape de aller største sjansene i løpet av de første 20 minuttene.

Men etter 40 minutter satt utligningen. Alexander-Arnold bøyde inn et frispark på vakkert vis.

Tafatt

Men i 2. omgang tok ikke Liverpool den kommandoen man er vant med å se fra de røde. De klarte ikke å skape store sjanser og lot West Ham komme til flere muligheter.

Etter 67 minutter skulle det koste. Fornals kom gjennom forsvaret til Liverpool og var iskald alene med Alisson.

Sju minutter senere satte Zouma avgjørelsen. Jarrod Bowen slo et hjørnespark over hele feltet, der Zouma ventet og stanget ballen i mål.

Tente håpet

Etter 83 minutter tente Origi håpet for Liverpool med en vakker prestasjon da han snurret rundt og la ballen helt nede i hjørnet.

Det skulle imidlertid vise seg ikke å holde for Liverpool, som ikke klarte å få ballen i mål mot slutten.

Dermed må Klopp tilbake til tegnebrettet i kampen om et eventuelt seriegull. Både Chelsea, Manchester City og søndagens motstander West Ham har levert godt i sesongåpningen.