Rosenborg snublet mot Haugesund – tapte viktige poeng i gullkampen

Haugesunds Alexander Søderlund i duell med Rosenborgs Carlo Holse. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Haugesunds Alexander Søderlund i duell med Rosenborgs Carlo Holse. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborgs sjanser for seriegull var ikke de største før kampen mot Haugesund, og 0-0 onsdag kveld økte ikke sjansene for Åge Hareide og hans menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg var best, men maktet ikke å få ballen i mål mot et hardtkjempende Haugesund-lag på bortebane, som har vært tilfellet de siste gangene.

Rosenborg vant sist borte mot Haugesund i serien i mai 2018. Da var det Alexander Søderlund som scoret målene i 2-1-seieren. Onsdag var han på motsatt banehalvdel og fikk sin første kamp fra start for FKH etter sin tilbakekomst.

Rosenborg var best i banespillet fra 20 minutter og ut kampen. De aller største prøvene ble likevel ikke Haugesund-keeper Egil Selvik satt på.

Like før slutt kunne Alioune Ndour blitt matchvinner for hjemmelaget da han plutselig ble spilt alene mot keeper, men hans avslutning gikk rett på Rosenborgs Julian Faye Lund.

Før storkampen mellom Molde og Bodø/Glimt startet, var RBK fem og seks poeng bak de to topplagene. Rosenborg møter begge lag i de seks resterende kampene av sesongen.

Allerede lørdag er det ny runde for RBK. Da kommer Lillestrøm til Lerkendal, mens Haugesund spiller borte mot Stabæk søndag.