Beckham advares etter lukrativ Qatar-avtale

Avtalen David Beckham har inngått med arrangøren av VM i Qatar vil ifølge The Telegraph gi ham omtrent 170 millioner kroner i året. Avtalen møter mye kritikk av blant annet Amnesty.
Avtalen David Beckham har inngått med arrangøren av VM i Qatar vil ifølge The Telegraph gi ham omtrent 170 millioner kroner i året. Avtalen møter mye kritikk av blant annet Amnesty. Foto: Alberto Pezzali / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballegenden David Beckham har inngått en lukrativ avtale som ambassadør for VM i Qatar. Det kan skade hans markedsverdi, advarer eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beckham har hatt en av de høyeste markedsverdiene i idretten siden han slo gjennom som Manchester United-stjerne. Avtalen han har inngått med arrangøren av VM i Qatar vil ifølge The Telegraph gi ham omtrent 170 millioner kroner i året.

Avtalen er blitt kritisert av blant annet Amnesty, som påpeker de samme anklagene om menneskerettsbrudd i Qatar som har preget boikottdebatten her hjemme. Avtalen kan også skade merkevaren hans, mener Marcel Knobil, stifter av Superbrands.

– Like bra som dette er for Qatar, er det dårlig for Beckham, slår han fast.

Også Conrad Wiacek i GlobalData mener Beckhams merkevare kan skades av at han kobles til Qatar.

– Selv om det kan argumenteres med at Beckhams kobling gjør at det blir satt lys på noen av urettferdighetene, pleier merkevarer å distansere seg fra ethvert hint om kontroverser, sier han.

En talsperson for Beckham sier at han vil bruke fotballens kraft til å påvirke.