Real-seier i fjerde strake El Clásico

David Alaba blir omfavnet av lagkamerater etter å ha sendt Real Madrid i ledelsen borte mot Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP / NTB
David Alaba blir omfavnet av lagkamerater etter å ha sendt Real Madrid i ledelsen borte mot Barcelona. Foto: Joan Monfort / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Real Madrid gikk igjen seirende ut av rivaloppgjøret mot Barcelona. Et prosjektil fra David Alaba og en overtidskontring ordnet 2-1 på Camp Nou søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed øker presset på Barcelona-trener Ronald Koeman. Han trengte et positivt El Clásico-resultat for å dempe sine ivrigste kritikere. Etter ni kamper er katalanerne fem poeng bak Real på tabelltoppen.

Etter kampen ble Koemans bil stoppet av sinte Barcelona-fans da han skulle kjøre hjem, og han ble utsatt for hets. Han er den første Barcelona-trener som taper sine tre første La Liga-oppgjør mot Real Madrid siden Patrick O'Connell opplevde det i årene 1935 til 1940.

– FC Barcelona vil offentlig fordømme de voldelige og motbydelige handlingene vår trener ble utsatt for da han forlot Camp Nou, heter det i en uttalelse fra klubben søndag kveld.

– Vi vil treffe sikkerhetstiltak og disiplinære tiltak for å hindre at slikt gjentar seg.

Overtidsmål

I en intens batalje ble det scoret to overtidsmål. Først doblet Lucas Vázquez gjestenes ledelse på en returball, mens innbytter Sergio Agüero satte inn Barcelonas redusering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før det hadde det stått 0-1 på lystavla siden det 32. minutt. Med kraft hamret Alaba til på Rodrygos pasning og sendte et kanonskudd i det lengste hjørnet. Midtstopperen startet selv angrepet ved å bryte foran Memphis Depay.

Barcelona kjempet for utligning resten av kampen, men håpet brast fire minutter på overtid. Da ble de igjen straffet etter en kontring, og Agüeros scoring i det sjuende tilleggsminutt greide ikke å skape ny spenning i duellen. Den ble blåst av rett etterpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen straffe

Etter en snau time ropte hjemmelaget på straffe da Toni Kroos falt og handset etter en corner, men kamplederen dømte i stedet frispark til Real Madrid. Han slo ned på en liten dytt fra Frenkie de Jong, men Barcelona-leiren var helt uenig i den avgjørelsen.

Barcelona har ikke slått Real Madrid siden mars 2019. Dermed har erkerivalen vunnet gigantmøtet fire ganger på rad, og det er første gang siden 1995 at Real har opparbeidet seg en slik rekke.

– Vi møtte et stort lag som spilte bra. Vi måtte lide for seieren, men vi har lært å lide sammen. Defensivt var vi veldig gode, sa Real Madrid-trener Carlo Ancelotti til Movistar.

– Dette er den største og viktigste kampen, men som alle andre gir den bare tre poeng.