22-åring seiret i MotoGP-mesterskapet

Fabio Quartararo vant VM i MotoGP søndag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB
Fabio Quartararo vant VM i MotoGP søndag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB Foto: NTB

Franske Fabio Quartararo (22) ble søndag kåret til seierherre i MotoGP-mesterskapet etter et dramatisk løp i Italia. Hans rivaler måtte bryte.

Dermed er han kåret som vinner allerede før de to avsluttende løpene i Portugal og Spania. Bildene viste en tydelig rørt Quartararo som med 4.-plass i søndagens løp innkasserte mesterskapsseieren.

Han lå lenge på 3.-plass, men mot slutten ble han forbikjørt av Enea Bastianini. Marc Márquez trillet inn til en kontrollert seier i løpet, mens Pol Espargaró tok 2.-plass.

Quartararo feiret vilt foran tilskuerne.

Hans nærmeste rival, Francesco Bagnaia, måtte bryte etter en velt, og dermed er det ingen som kan true Quartararo.

VM-seieren til den franske 22-åringen er hans første, og samtidig den første til en som ikke er spansk siden 2012. Søndagens løpsvinner Márquez har til tider dominert mesterskapet med hele seks VM-titler siden 2013.