Braathen gnistret i alpincomebacket – klatret tolv plasser i Sölden

Lucas Braathen kjørte seg opp mange hakk i finaleomgangen i søndagens storslalåmrenn i Sölden. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.

Med gode bevegelser kjørte Braathen inn til finaleledelse i solskinnet i Østerrike. Den satt han på lenge i målområdet. Først da det var ni utøvere igjen, ble 21-åringen jekket ut av tetrollen.

Til slutt holdt innsatsen til å bli nummer sju, og det skilte 72 hundredels sekund til sveitsiske Odermatt. Hadde han lyktes bedre i første omgang, kunne Braathen fått til noe virkelig stort i comebacket etter en korsbåndskade.

– Dette ble mer slik jeg hadde planlagt det. Som en første forsøk på et comeback, er jeg veldig fornøyd, sa Braathen til NRK om sin egen finaleomgang.

Fjorårets sensasjonsvinner i Sölden ble nummer 19 etter første gjennomkjøring. Der trøblet Braathen med svak fart og en del feil i løypa.

Raskest i finalen

Rasmus Windingstad kjørte seg også mesterlig oppover resultatlista. Bærum-alpinisten klatret fra 22.- til 10.-plass. Han var 20 hundredeler bak Braathen, og lenge var det dobbelt norsk i Sölden.

I ren omgangstid var Braathen og Windingstad de to klart raskeste ned finaletraseen.

Sesongåpningen ble ikke slik Henrik Kristoffersen håpet på. Alpinstjernen fra Rælingen falt fra 11.- til 14.-plass etter en svak avslutning. Underveis gikk han fra å lede klart til å være nesten halvsekundet bak Braathen.

Kristoffersen skadet ankelen i en motocrossulykke 30. april og kunne ikke belaste foten i det hele tatt på seks uker. Han var blant utøverne som stilte med nytt utstyr i verdenscupåpningen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen stilte med nye ski og ble nummer 24. Det var ni hakk ned fra første omgang.

Kjørte ut

Det var ikke bare Braathen som gjorde comeback fra skade søndag. Atle Lie McGrath var også tilbake, men han kjørte ut tidlig i storslalåmrennet. Det samme gjorde Fabian Solheim.

Timo Haugan endte på 48.-plass og greide ikke å ta seg videre. Haugan knappet inn avstanden til teten på tampen, men var likevel 3,12 sekunder bak.

– Jeg skjønner ikke hva jeg holdt på med der oppe i henget, sa Haugan til NTB.

Det var Roland Leitinger som ledet foran Sölden-finalen, men han greide ikke å ta en populær hjemmeseier. Odermatt snøt østerrikerne for den med sju hundredelers margin.