Zlatan med mål og selvmål i første kamp fra start siden mai

Zlatan Ibrahimovic får instrukser fra Milan-trener Stefano Pioli i sin første Serie A-kamp på fem og en halv måned. 40-åringen scoret for begge lag i 4-2-seieren. Foto: Massimo Paolone, LaPresse via AP / NTB Foto: NTB

Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

Inspirert

I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

Ba om trøbbel

– Vi trodde vi hadde vunnet da vi ledet 2-0 og de spilte med ti mann, men når man slutter å spille så ber man om trøbbel, sa Milan-trener Stefano Pioli til Sky.

Seieren sendte Milan til topps på tabellen iallfall til Napoli har spilt mot Roma søndag. Napoli er uten poengtap etter åtte kamper, mens Milan har åtte seirer og en uavgjort.

– I dag var vi bedre enn Milan både med ni, ti og elleve spillere. Vi mistet poengene, men vi viste at vi er et godt lag, sa Bologna-trener Sinisa Mihajlovic.