Stortalentet Fati med «Messi-scoring» – berget presset Koeman

Barcelonas nummer ti Ansu Fati jubler for scoring med Jordi Alba. Foto: Joan Monfort / AP / NTB Foto: NTB

Ansu Fati (18) har av mange blitt beskrevet som Lionel Messis etterfølger. Søndag kveld kopierte han Barcelona-legenden i 3-1-seieren over Valencia.

Fati utlignet til 1-1 da han spilte vegg med Memphis Depay før han bøyde ballen med innsiden av foten fra 16 meter og ned i det lengste hjørnet. Det var en scoring en hel fotballverden har sett hans forgjenger med nummer 10 på ryggen, Lionel Messi, gjøre en rekke ganger i Barcelona-drakt.

Det var Fatis andre seriemål for sesongen.

Fire minutter før pause var Fati på farten igjen og fikset straffespark da han ble hindret foran mål. Den satte Depay knallhardt med vristen opp i høyre hjørne.

Før fem minutter var spilt hamret José Gayà ballen i mål fra over 20 meter, men bortelaget mistet ledelsen. Etter 85 minutter fjernet Philippe Coutinho da han satte inn 3-1. På tampen fikk angriper Sergio Agüero sine første minutter for Barcelona.

Barcelona har trøblet i sesongstarten, og manager Ronald Koeman har fått høre det av supportere og eksperter. Søndagens seier sender dem opp på 7.-plass med 15 poeng, fem bak serieleder Real Sociedad med én kamp mer spilt.