Østberg får ikke bli med på Italia-samling

Ingvild Flugstad Østberg på trening i Holmenkollen i fjor sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB
Ingvild Flugstad Østberg på trening i Holmenkollen i fjor sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Ingvild Flugstad Østberg (30) er fortsatt ikke sterk nok til å trene i høyden. Hun uteblir dermed fra langrennslandslagets samling i Livigno og Val Senales.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får NRK bekreftet fra langrennssjef Espen Bjervig. 21. oktober reiser langrennslandslaget til årets siste høydesamling.

– Ingvild er ikke sterk nok til å dra på et høydeopphold nå. Totalbelastningen det er å dra og trene i høyden er for stor, sier han.

Østberg har slitt med helsa de siste to årene. I november 2019 måtte hun ta en pause fra verdenscuprenn fordi hun ikke oppfylte kravene i den obligatoriske helsetesten. Hun gjorde comeback på nyåret i 2020, men gikk glipp av hele forrige sesong etter å ha pådratt seg to tretthetsbrudd.

Østberg er tatt ut i elitelandslaget til tross for helseutfordringene rundt ernæring. Bjervig håper å få se henne på startstreken i vinter.

– Dette er likt for alle som skal representere Norges Skiforbund. De må ha godkjent helseattest. Men jeg håper vi får se henne på startstreken til vinteren og i OL, sier han.

Østberg gikk sitt forrige verdenscuprenn i finske Lahti i mars 2020. OL i Beijing går i høyden og starter 4. februar.