Casper Ruud utklasset Norrie: – En av mine beste kamper

Casper Ruud vant i San Diego. Her under Davis Cup i Oslo i september. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Norges tennisess Casper Ruud var i en klasse for seg og slo briten Cameron Norrie 6-0, 6–2 i finalen av ATP 250-turneringen i San Diego.

ATP-tittelen er nordmannens sjette totalt og hans femte denne sesongen. Alle de fem foregående titlene har derimot kommet på Ruuds spesialunderlag grus, og turneringsseieren i California er dermed nordmannens første på hardcourt.

– Jeg startet fantastisk. Det var noen tøffe games i første sett der det kunne gått begge veier. Andre sett var også tett. Jeg tror resultatet lyver litt, sa Ruud etter kampen.

– Jeg spilte bra og traff med forehanden. Det måtte til for å slå Cameron i dag, sa han.

Ruud fikk en perfekt start på kampen. Han brøt ved samtlige muligheter i første sett og vant dermed settet 6–0. Nordmannen fikk ikke en like enkel vei gjennom andre sett, og han måtte kjempe for ikke å bli brutt på stillingen 1–1.

På stillingen 3–2 var det derimot Ruud som brøt, og han kunne dermed serve til 5-2-ledelse. Han brøt nok en gang og vant andre sett 6–2.

Slo ut britisk legende

Etter å ha hatt walkover i første runde, startet Ruud turneringen i San Diego ved å vinne (7-5, 6-4) mot den tidligere verdensener Andy Murray i andre runde. Nordmannen tok seg relativt enkelt til semifinalen ved å slå italienske Lorenzo Sonego 6-1, 6–4.

Natt til søndag norsk tid trengte Snarøya-gutten tre sett og to og en halv time på å ta seg til finalen. Han vant første kampen mot bulgarske Grigor Dimitrov 6-4, 4-6, 6–4.

– Jeg spilte bedre og bedre, og avsluttet med en av mine beste kamper i år, sa Ruud om turneringen.

ATP-finalen?

Ruud kom inn i turneringen rangert som nummer ti i verden, mens den 26 år gamle briten Norrie var rangert som nummer 28. Norrie overrasket ved å slå ut den førsteseedede russeren Andrej Rubljov, rangert som nummer fem i verden, i sin semifinale.

Seieren er et viktig steg på vei mot plass i ATP-finalen i november. Bare sesongens åtte beste kvalifiserer seg til prestisjeturneringen, og nordmannen var før turneringen i San Diego rangert nettopp som nummer åtte.

Neste uke spiller Ruud Master 1000-turneringen Indian Wells i California. En god turnering der vil gi viktige rankingpoeng.