Messi med praktscoring da PSG stoppet City

Lionel Messi starter for PSG mot Manchester City. Foto: François Mori / AP / NTB Foto: NTB

I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i Champions League, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål. Blant annet en vanvittig trippelsjanse drøyt midtveis i første omgang kommer til å være i supporternes minne en stund framover.

Kevin De Bruyne var arkitekten og servet til Raheem Sterling, som headet i tverrliggeren fra fem meter. Så traff også Bernardo Silva det horisontale metallet fra enda kortere hold, før han deretter ikke nådde fram på returen.

Målløst

Det var en sånn kveld for Pep Guardiolas City-elever. De kontrollerte store deler av kampen og var flinke til å spille av PSGs høye press, men klarte ikke å få ballen i mål når de selv fikk sjansen.

Den siste pasningen, berøringen eller riktige avslutningen manglet flere ganger. I tillegg var PSG-keeper Gianluigi Donnarumma meget god.

I annen omgang så luften ut til å gå litt ut av City etter gjentatte sjanser uten å lykkes, og da slo Messi til mot gamletreneren Guardiola. Ballmagikeren fra Rosario var usikker før kampen, men han startet i stjernerekka med Neymar og Mbappé, og denne kvelden scoret han også.

PSG hadde for øvrig tatt ledelsen allerede i det 8. minutt. En god overgang så ut til å gå i vasken da Neymar bommet på ballen i City-feltet, men den spratt videre til Gueye, som hamret den opp i krysset.

Messis lag står med fire poeng fra kamper i mesterligaen og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

Leipzig-blemme

Leipzig-laget var på seiersjakt etter å ha tapt 3-6 borte mot City for to uker siden, men gikk på en skikkelig smell hjemme mot Brugge onsdag.

Det startet bra for tyskerne da Christopher Nkunku løp inn 1-0 allerede etter fire minutter, men Brugge vendte kampen før pause.

Hans Vanaken utnyttet svakt forsvarsspill hos gjestene og utlignet etter 21 minutter. Og kort tid før pause var Mats Rits frampå og bredsidet inn 2-1-målet, nok en gang etter elendig markeringsarbeid av RB Leipzig.