Magnus Carlsen fikk juling av Artemjev – ny spenning i Champions Chess-finalen

Magnus Carlsen tapte for Vladislav Artemjev i tirsdagens runde i Champions Chess Tour-finaleturneringen. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen tapte for Vladislav Artemjev i tirsdagens runde i Champions Chess Tour-finaleturneringen. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha vunnet sine tre første kamper i Champions Chess Tour-finalen kom Magnus Carlsen ned på jorda med tap mot Vladimir Artemjev tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uvanlig nok tapte Carlsen begge sine partier med hvite brikker. Den russiske 23-åringen imponerte.

Med en utklassingsseier og to omspillseirer tok Carlsen sju av ni mulige poeng de tre første rundene og økte dermed forspranget til Wesley So i sammendraget. Tirsdag ble han uten poeng, og So tok innpå.

Artemjev hadde hvite brikker i det første partiet, som endte med en udramatisk remis etter 27 trekk, men russeren ga Carlsen problemer i det neste partiet, da den norske verdensmesteren spilte med hvitt.

Etter 12 trekk brukte Carlsen over seks minutter på sitt neste trekk. Han landet på et trekk som av ekspertene i TV 2-studio ble betegnet som en «nødbrems». Han spilte seg etter det til en lovende stilling, men en stor feil etter 31 trekk vippet partiet i motstanderens favør for godt. Etter 50 trekk ga Carlsen opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artemjev så en stund ut til å skulle avgjøre duellen allerede etter tre partier. Han flyttet sine hvite brikker til en tilsynelatende vinnende stilling i det tredje partiet, men kom i tidsnød og lot nordmannen slippe unna med remis etter 30 trekk.

Dermed fikk Carlsen en sjanse til å tvinge fram omspill gjennom seier med hvite brikker. Det så han innledingsvis ut til å skulle greie da han spilte seg til et klart overtak, men Artemjev sto imot, skaffet seg kontroll over stillingen og vant til slutt da Carlsen desperat jaget seier.