Ny Carlsen-seier i intens duell – leder med fem poeng

Magnus Carlsen har vunnet tre strake kamper i Champion Chess Tours finaleturnering. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen har vunnet tre strake kamper i Champion Chess Tours finaleturnering. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen trengte omspill for å beseire Maxime Vachier-Lagrave i Champions Chess Tour, men hevet seg i lynsjakken og sikret to nye poeng mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betyr at Carlsen har fem poengs forsprang i sammendraget etter tre av ni runder i finaleturneringen i sjakktouren.

Wesley So slo Vladislav Artemjev i hurtigsjakken mandag og spiste inn ett poeng på nordmannen.

– Maxime har vært veldig god til nå, så jeg er veldig fornøyd med at jeg greide å slå ham til slutt. Litt kjedelig ikke å vinne kampen etter å ha ledet 1,5-0,5 etter to partier. Jeg følte at jeg hadde momentum, men det ble ikke så veldig lett, sa Carlsen til TV 2.

Trøblet

For han fikk en glimrende start mot Vachier-Lagrave og vant det første partiet med hvite brikker. Deretter spilte han et solid remis-parti, men så startet problemene.

I det tredje partiet gjorde Carlsen en tabbe i sitt tiende trekk og ga franskmannen en betydelig fordel. Partiet endte i en så kalt gjensidig trekktvang der Vachier-Lagrave vant med de svarte brikkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen forsvarte seg greit i det fjerde hurtigsjakkpartiet og berget dermed omspill.

Best i lyn

I lynsjakken gikk nordmannen offensivt til verks med hvitt og satte motstanderen under et kraftig press. I det 26. trekket kom feilen fra Vachier-Lagrave, og Carlsen kunne etter hvert kontrollere inn seieren.

Nordmannen hadde også en vunnet stilling i det andre lynsjakkpartiet, men nøyde seg med remis ettersom det holdt til seier.

Tirsdag skal Carlsen møte russeren Artemjev. Vinneren av Champions Chess Tour stikker av med 861.000 kroner i tillegg til heder og ære.