Arsenal fortsetter på vinnersporet – ga Tottenham juling i London-derbyet

Bukayo Saka kunne danse etter å ha økt til 3-0 før pause. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Bukayo Saka kunne danse etter å ha økt til 3-0 før pause. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Foto: NTB

Arsenal satte ut i 100 fra start og sikret tremålsledelse mot Tottenham til pause. Son Heung-min reduserte i 2. omgang, men Arsenal vant komfortabelt 3-1.

Martin Ødegaard, som ble matchvinner mot Burnley sist helg, var involvert i åpningsmålet. I det 12. minutt fant han Bukayo Saka på høyrekanten. Han dro av en Tottenham-spiller, slo lavt inn foran mål og fant Emile Smith-Rowe, som trillet ballen i mål.

Smith-Rowe serverte Pierre-Emerick Aubameyang kvarteret senere, mens Saka sørget for 3-0 til pause. Tottenham våknet noe etter pause, men Sons redusering var langt ifra nok, og Arsenal sikret tre poeng i London-derbyet.

De røde fra London fikk en fryktelig start på sesongen. De tapte 0-2 for nyopprykkede Brentford i åpningskampen og gikk på 0-2 mot Chelsea og 0-5 mot Manchester City i rundene etter. Søndagens seier er derimot Arsenals tredje strake i ligaen, og onsdag tok de seg videre i ligacupen med 3-0 mot Wimbledon.

For Tottenham har det gått andre veien. Etter tre strake 1-0-seire, inkludert mot City i åpningsrunden, står de nå med tre 1-12 og null poeng de siste tre ligakampene.

Personvernpolicy