Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder i Brobyggerprisen

<p>Bokseren Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder for Brobyggerprisen. Foto: Terje Bendiksby / NTB</p>
Bokseren Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder for Brobyggerprisen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bokseren Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder i Brobyggerprisen etter Dagbladets saker om tilknytning til en organisasjon i Saudi-Arabia.

Dagbladet har skrevet at en av årets prisvinnere, Mohammad al-Issa, tidligere justisminister i Saudi-Arabia, leder Muslim World League.

Organisasjonen har betalt fire millioner kroner til prisgrunnlegger Aamir J. Sheikh og Kjell Magne Bondevik, som kunngjorde tildelingen av prisen sammen med Sheikh.

– Gjør det umulig å fortsette mitt samarbeid

– Jeg gikk inn i dette for å være med på å gjøre noe for å bygge broer mellom ulike kulturer og religioner. Jeg har nå blitt gjort kjent med forhold jeg burde vært informert om tidligere. Disse opplysningene gjør det umulig å fortsette mitt samarbeid med organisasjonen, sier Cecilia Brækhus.

Til Dagbladet sier Sheikh at det kommer overraskende på ham og er synd. Han tar sterkt avstand fra påstanden om at prisen kan ha blitt kjøpt.

– Det er 14. August-komiteen sin brobyggerpris-jury, som undertegnede verken er jurymedlem eller har stemmerett i, som har besluttet å tildele årets brobyggerpris 2021 til tre ledere for de monoteistiske religionene, sier Sheikh.

Personvernpolicy