Sørloth haltet av i Real Sociedads borteseier

Alexander Sørloth var involvert i flere sjanser, men fikk ikke ballen i mål for Real Sociedad torsdag. Så haltet han ut. Foto: Miguel Morenatti, AP / NTB Foto: NTB

Alexander Sørloth både kom til og skapte sjanser, men fikk ikke mål eller assist da Real Sociedad vant 3-2 borte mot Granada. Kvarteret før slutt haltet han ut.

Den norske kraftspissen så ut til å pådra seg en hamstringskade og måtte gi seg på stillingen 2-2. Han så oppgitt ut da han satt på gresset. Det er ubeleilig for landslaget vel to uker før den viktige bortekampen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringen.

Midtstopper Aritz Elustondo ble i stedet helten med to scoringer, blant dem vinnermålet, da gjestene tok tre viktige poeng.

Sørloths lag så ut til å vende til 2-1-seier med scoringer av Elustondo og Mikel Merino, begge satt opp av angrespsstjernen Mikel Oyarzabal, men ulykkesfuglen Ander Guevara lagde straffesparket som ga Granada utligning til 2-2.

Sørloth og Oyarzabal var begge byttet ut da Elustondo i det 83. minutt tok turen opp og banket inn returen etter at Maximiano reddet innbytter Adnan Januzajs avslutning fra fri posisjon.

Store sjanser

Sørloth startet på topp for gjestene, som har Alexander Isak ute med skade. Han kom til en stor sjanse allerede etter fem minutter, da han ble spilt fram av høyreback Joseba Zaldua. Han kunne skutt direkte, men valgte å ta med seg ballen. Keeper Luis Maximiano greide å endre retning på skuddet nok til at ballen ikke gikk inn.

Hjemmelaget tok ledelsen på hjørnespark i det 9. minutt. Midtstopper German Sanchez fikk hodet på Ruben Rochinas serve. Guevara var i brytekamp med Luis Mila foran mål, så ikke at ballen kom og endte med å bryste den forbi egen keeper.

Rett etter kom Sørloth seg foran en motspiller og fikk beinet på et hjørnespark, men traff ikke rent, og ballen gikk utenfor.

Vendte kampen

Tidlig i 2. omgang tvang Oyarzabal fram et hjørnespark som han selv tok. Serven gikk over Sørloth, men landet på foten til Elustondo, som fluktet den i mål. Dermed sto det 1-1 etter 52 minutter.

Åtte minutter senere ble det 2-1 til gjestene. Oyarzabals skudd ble blokkert av Domingos Duarte, men Merino klemte returen i mål.

I det 66. minutt herjet Sørloth med Santiago Arias ved dødlinja og serverte Merino, som burde ha punktert kampen, men skuddet var ikke godt nok.

I stedet fikk Granada utligningen da innbytter Carlos Bacca ble felt av Guevara, og Luis Milla utlignet.

Sørloth leverte et nytt fint forspill da han i det 73. minutt spilte fram Oyarzabal foran mål, men en dårlig førsteberøring ødela sjansen. Det var nesten det siste nordmannen gjorde før han haltet ut.