Bråthen-saken havner i retten

Ifølge Clas Brede Bråthens advokat er konflikten han har gående med skiforbundet på vei til rettssalen. Foto: Annika Byrde / NTB
Ifølge Clas Brede Bråthens advokat er konflikten han har gående med skiforbundet på vei til rettssalen. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konflikten mellom hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund er på vei til Oslo tingrett, skriver Dagbladet. NTB har fått samme informasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bråthens advokat Marit Håvemoen sier til avisen at en stevning nærmer seg. Det opplyser hun også i en epost til NTB.

– Stevningen vil bli sendt til retten i løpet av kort tid, sannsynligvis i begynnelsen av neste uke, opplyser hun.

Fra stevning til rettssak skal det etter loven gå maksimalt seks måneder. Det betyr at konflikten mellom Bråthen og skiforbundet med stor sannsynlighet tas med inn i OL-sesongen.

Hoppsesongen på snø starter i midten av november, og OL i Beijing går fra 4 til 20. februar.

Bråthen har vært hoppsjef siden 2004. Toppledelsen i skiforbundet vil ikke forlenge kontrakten når den går ut i april 2022. Tidlig i september ble det kjent at Bråthen ble tilbudt en midlertidig stilling som toppidrettssjef hvor administrativt arbeid og lederoppgaver ikke inngår. Det takket han nei til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var TV 2 som 17. august avslørte Norges skiforbunds beslutning om ikke å forlenge Clas Brede Bråthens kontrakt som hoppsjef. I et brev krevde trener Alexander Stöckl, utøverne og resten av hoppavdelingen at forbundet beholder Bråthen.

Det kom også fram fra hoppkomiteen i Norges Skiforbund at det er samarbeidsproblemer som er årsaken til at Bråthen ikke får fornyet kontrakt.