Hovland forberedt på tøft publikum i Ryder Cup

Viktor Hovland trener på Whistling Straits-banen tirsdag. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB
Viktor Hovland trener på Whistling Straits-banen tirsdag. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges golfess Viktor Hovland er sikker på at han kommer til å håndtere et eventuelt fiendtlig publikum under Ryder Cup som starter fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det europeiske laget vil trolig få en tøff mottakelse når de skal forsvare pokalen på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

Hovland er en av tre ferske spillere på det europeiske Ryder Cup-laget. Han tar det ikke tungt om han opplever motbør fra tilskuerne.

– Jeg liker å tro at jeg har noen fans der ute som ikke nødvendigvis vil bue mot oss, men vi hvis de ender opp med å gjøre det, får det bare være, sa nordmannen.

– Vi skal fortsatt spille golf, og hvis de gjør det (buer), betyr det at vi gjør noe bra, sa Hovland.

Mye historie

Hovland, som fylte 24 år sist helg, fortalte at hans første minne fra turneringen var i 2012 da det europeiske laget med blant annet Ian Poulter, Rory McIlroy, Lee Westwood og Sergio Garcia kjempet seg til seier i Medinah i Illinois. Hovland er entusiastisk over å være på lag med disse spillerne denne gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vilt. De tar med seg så mye historie inn i denne turneringen. Noen av dem er grunnen til at denne turneringen er som den er fordi de har brakt så mye lidenskap og blod, svette og tårer inn i dette, sa Hovland.

– En ære

– Jeg er en del av spillerne jeg så konkurrere i Ryder Cup fra da jeg var veldig ung, og det er en ære å være en del av laget, sa han.

Forrige Ryder Cup endte 17,5-10,5 i favør Europa i 2018. USA har 26 seirer og Europa 14 seirer siden den første turneringen ble spilt i 1927. To av turneringene har endt uavgjort.

De siste ti turneringene har kun endt med seier til USA tre av gangene, mens Europa har vunnet sju.