Hoppstjernen Schlierenzauer gir seg

Gregor Schlierenzauer har satt punktum for en imponerende hoppkarriere. Foto: Geir Olsen / NTB
Gregor Schlierenzauer har satt punktum for en imponerende hoppkarriere. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den østerrikske skihopperen Gregor Schlierenzauer (31) setter karrierepunktum etter 15 innholdsrike sesonger på toppnivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Schlierenzauer er tidenes mestvinnende hopper i verdenscupen på herresiden med sine 53 individuelle seirer. Det eneste han ikke klarte å vinne i løpet av karrieren var et individuelt OL-gull.

– Å avslutte den aktive karrieren min er ikke lett for meg etter alt jeg har fått oppleve som utøver. Men det føles som om avgjørelsen tas på riktig tidspunkt, skriver 31-åringen på sin egen blogg.

Han ble korsbåndskadd sist sesong, og det siste verdenscuprennet hans var i polske Zakopane i januar. Schlierenzauer ble også vraket fra Østerrikes VM-lag.

– De siste månedene har vært utfordrende, på en positiv måte. På grunn av skadeoppholdet fikk jeg tid og avstand til å se over fortiden og vurdere hvor jeg står nå, skriver han.

Østerrikeren tok både sin første og sin siste verdenscupseier på Lillehammer. Debuttriumfen kom i 2006, mens han vant for siste gang i 2014.

Schlierenzauer tok fire medaljer i OL (1-1-2), tolv medaljer i VM (6-5-1) og fem medaljer i skiflygings-VM (4-1-0). Han vant også hoppuka sammenlagt to ganger.