Tannproblemer ødela for Bolsjunov i rulleski-VM

Russiske Aleksandr Bolsjunov har slitt med skadeproblemer under hele sommeren og ble operert for tannkjøttproblemer i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB
Russiske Aleksandr Bolsjunov har slitt med skadeproblemer under hele sommeren og ble operert for tannkjøttproblemer i forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske langrennsstjernen Aleksandr Bolsjunov gikk ikke under rulleski-VM i Italia. En betennelse i tannkjøttet som endte med operasjon ødela, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

24 år gamle Bolsjusjov dro istedenfor en treningsleir i Sibir for å delta i rulleski-VM i Val di Fiemme. Det endte med at han ikke gikk et eneste renn etter å ha fått tannproblemer.

– Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarer trener Jurij Borodavko til det russiske nyhetsbyrået Tass.

– Han måtte ta antibiotika i flere dager, så derfor bestemte vi oss for at han ikke skulle stille til start, men nå er han i full trening igjen, ifølge treneren.

Oppkjøringen til sesongen har ikke vært helt problemfritt for det russiske OL-håpet

Problemene startet allerede i mai, da laget hans var på treningsleir på Krim. Da pådro han seg en skade som gjorde at han ikke kunne fullføre det planlagte treningsopplegget.

I juni fortsatte helseproblemene under en treningsleir i Estland. Han var under behandling og kunne heller ikke trene for fullt. Han skulle også deltatt under Blink-festivalen i Sandnes og et showløp i Martin Fourcades regi i Frankrike, men fikk ikke deltatt på grunn av koronasituasjonen.

Verdenscupen i langrenn innledes i Ruka siste helgen i november. Årets store høydepunkt ved siden av Tour de Ski, er OL i Beijing i februar.