Oppnevnt ekspert om Sørensen-ulykken: Sjåføren gjorde ingen feil

<p>Den tidligere toppsyklisten Chris Anker Sørensen omkom i en ulykke i Belgia lørdag. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB</p>
Den tidligere toppsyklisten Chris Anker Sørensen omkom i en ulykke i Belgia lørdag. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB

Undersøkelser av ulykken som kostet Danmarks tidligere toppsyklist Chris Anker Sørensen livet lørdag, viser at føreren av varebilen ikke gjorde noen feil.

Det melder belgiske medier og viser til en skriftlig uttalelse fra påtalemyndigheten i Brugge. Sørensen ble lørdag påkjørt da han på sykkel krysset veien, og senere døde dansken av skadene.

«Trafikkeksperten har kunnet fastslå at sjåføren av varebilen ikke begikk feil som førte til ulykken. I det krysset har syklister vikeplikt», står det i uttalelsen.

– En tragisk ulykke

En talsperson for påtalemyndigheten utdyper saken i et intervju med danke B.T.

– Han kom kjørende langs veien på en sykkelsti. Da han skulle krysse veien, ble han påkjørt av en varebil. Det er ikke noe som tyder på at sjåføren har gjort noe ulovlig. Han har heller ikke vært påvirket av alkohol eller narkotika. Det er snakk om en tragisk ulykke, sier Fien Maddens.

Sørensen var i Belgia på jobb for dansk TV2 for å dekke VM i landeveissykling. Han syklet en treningstur da ulykken skjedde i Zeebrugge.

Den tidligere proffrytteren la opp etter 2018-sesongen. Han kjørte i alt tolv Grand Tour-ritt, deriblant Tour de France fem ganger.

– Det er uforståelig og ufattelig

Sørensens største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015.

– Han var en fantastisk fin fyr. Det er uforståelig og ufattelig. Jeg har bare gode tanker, og gode ting å si om Chris. Det er dypt tragisk. Ord blir overflødige, sier tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen til VG.

Sørensen ble 37 år gammel. Han etterlater seg sin kone og to barn.

Personvernpolicy