Tottenham-legenden Jimmy Greaves er død

Jimmy Greaves bortgang blir bekreftet av Tottenham.
Jimmy Greaves bortgang blir bekreftet av Tottenham.  Foto: Tony O'brien / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenhams spissikon Jimmy Greaves (81) døde i eget hjem søndag morgen. Han er fortsatt London-klubbens mestscorende spiller med 266 mål på 379 kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bortgangen blir bekreftet av Tottenham. Greaves spilte for de liljehvite mellom 1961 og 1970.

«Vi er ekstremt triste over å ha fått vite at den store Jimmy Greaves har gått bort. Vi sender vår dypeste medfølelse til Jimmys familie og venner i denne triste tiden. Hvil i fred, Jimmy», skriver Premier League-klubben.

Greaves ble hentet til Tottenham fra italienske Milan på tampen av 1961. Sesongen før hadde laget fra Nord-London vunnet den engelske toppdivisjonen. Med storscoreren på banen vant Spurs FA-cupen i 1962 og 1967, og det ble i tillegg finaleseier i cupvinnercupen i 1963. Tottenham ble med det første britiske lag til å vinne en europacup.

Greaves vant VM med England i 1966, men kom ikke med i finaletroppen. Som landslagsspiller scoret han 44 mål på 57 kamper. Hele seks ganger gjorde han hattrick for «Three Lions», en bragd ingen har gjort før eller etter ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Han var en av sin generasjons mest suksessfulle spillere», fastslår Englands fotballforbund (FA) i en uttalelse om legendens død.

Han gjorde seg også bemerket i Chelsea. Der fant han nettmaskene 132 ganger på 169 kamper mellom 1957 og 1961. Greaves er fortsatt rekordholder for antall ligamål i en og samme sesong i både Chelsea (41, 1960/61) og Tottenham (37, 1962/63).

«Vi sørger over tapet av en helt utrolig spiller og en av våre egne», skriver Chelsea i en nekrolig lagt ut på klubbens nettsider.

Mot slutten av karrieren spilte Greaves et par år i West Ham på øverste nivå.