Tidligere toppsyklist Chris Anker Sørensen er død

<p>Chris Anker Sørensen vant en etappe i Critérium du Dauphiné i 2008. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB</p>
Chris Anker Sørensen vant en etappe i Critérium du Dauphiné i 2008. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB

Den tidligere danske toppsyklisten Chris Anker Sørensen er død, 37 år gammel, skriver dansk TV2. Han var lørdag involvert i en ulykke i Belgia.

Sørensen var i Belgia for å dekke sykkel-VM, som starter søndag, for nettopp dansk TV2.

– Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

Sørensen var lenge en av de fremste danske syklistene inntil han la opp etter 2018-sesongen. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

– Jeg ble helt uvel da jeg leste det. Jeg er målløs. Han var rett og slett en fantastisk fyr, morsom og med glimt i øyet, sier TV 2s mangeårige sykkelkommentator Christian Paasche til VG.

Dag Otto Lauritzen sier dødsfallet til Chris Anker Sørensen er uforståelig og ufattelig. Foto: NTB
Dag Otto Lauritzen sier dødsfallet til Chris Anker Sørensen er uforståelig og ufattelig. Foto: NTB

Sørensens største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten danske mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

– Han var en fantastisk fin fyr. Det er uforståelig og ufattelig. Jeg har bare gode tanker, og gode ting å si om Chris. Det er dypt tragisk. Ord blir overflødige, sier tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen til VG.

Personvernpolicy