Sander Berge scoret i comeback etter koronasmitte

Sander Berge scoret da han var tilbake på banen for Sheffield United etter å ha vært koronasmittet. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB

Sander Berge var tirsdag i Sheffield United-troppen for første gang siden han testet positivt på koronaviruset. Han scoret i 2-2-kampen mot Preston.

Nordmannen startet på benken, men kom inn for Luke Freeman etter en times spill. Da sto det 1-1. I det 85. minutt scoret Berge det som så ut til å bli vinnermålet, men hans status som matchvinner glapp langt inn i overtiden.

I det 95. minutt utlignet danske Emil Riis Jakobsen og berget poeng for gjestene.

De fleste trodde at Berge hadde ordnet en viktig hjemmeseier da han plukket opp et skuddforsøk fra Billy Sharp og skjøt mellom beina på Preston-keeper Daniel Iversen.

United hadde dominert kampen og var på vei mot sin annen strake hjemmeseier etter en svak sesongstart, men sekunder før slutt i det femte og siste tilleggsminuttet gikk det galt.

Midtstopper Jack Robinson feilbedømte et frispark inn i feltet. Jordan Storey holdt ballen i spill, og Riis sendte den i hjørnet bak keeper Robin Olsen.

Berge testet positivt på viruset da han ankom landslagssamlingen tidligere i måneden, og han mistet derfor VM-kvalifiseringskampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar. Han ble dermed stående med 24 landskamper og må vente på gullklokka.

Han var heller ikke klarert til Sheffield Uniteds første kamp etter pausen, men nå er han tilbake.

Sheffield United er på nedre halvdel av tabellen med bare en seier og seks poeng på sju kamper.

West Bromwich og Bournemouth topper med 15 poeng. Ørjan Nyland satt på benken da Bournemouth slo et QPR-lag med Stefan Johansen 2-1.