Haaland herjet – brakk fingeren til van Dijk

Virgil van Dijk og Erling Braut Haaland takker hverandre for kampen på Ullevaal. Nederlenderen brakk en finger på venstre hånd i en av duellene med nordmannen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Virgil van Dijk og Erling Braut Haaland takker hverandre for kampen på Ullevaal. Nederlenderen brakk en finger på venstre hånd i en av duellene med nordmannen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB

Erling Braut Haaland skapte store problemer for Nederlands forsvar i onsdagens kamp. For Virgil van Dijk ble det en vond kveld.

– Jeg knakk faktisk fingeren på ham. Han kom bort til meg og sa det, «you broke my finger». Men jeg aner ikke hvordan, fortalte Haaland til TV 2.

Det skjedde da Haaland stjal ballen fra Nederlands superstopper helt i begynnelsen av den andre omgangen. Liverpool-stopperen måtte en tur utenfor banen og fikk den vonde fingeren teipet, før han gikk innpå igjen og fullførte kampen.

Han tapte en del dueller med Haaland, blant annet da nordmannen ga Norge ledelsen i det 20. minutt. Van Dijk kastet seg for å blokkere, men Haaland listet ballen over beinet hans og inn i hjørnet.

– Jeg ble litt overrasket over at ingen var nærmere oppi meg i den situasjonen, sa Haaland til TV 2.

Han herjet særlig med Nederlands andre stopper Stefan de Vrij, som var på etterskudd da Haaland ble spilt gjennom av Martin Ødegaard og holdt på å avgjøre kampen.

– Det var perfekt spill mellom meg og «Ødda», og det er kjipt at det ikke ble mål, sa Haaland.

– Jeg møtte et av de beste landslagene i verden, og jeg synes vi hang med. Vi hadde en plan, og den utførte vi veldig bra. Jeg kjenner meg litt stolt over prestasjonen selv om det ikke ble seier.

Personvernpolicy