LSK opp på medaljeplass – snudde mot Mjøndalen

Thomas Lehne Olsen skjøt Lillestrøm opp på medaljeplass. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB

Thomas Lehne Olsen ble matchvinner da Lillestrøm vendte til 2-1 borte mot Mjøndalen lørdag. Seieren tok LSK opp på tredjeplass i Eliteserien.

Det var et oppgjør mellom topp mot bunn da Mjøndalen tok imot Lillestrøm. Vertene fikk en drømmestart, men det var de gulkledde fra Romerike som til slutt kunne juble for tre poeng.

Albin Sporrong sendte MIF i føringen på elegant vis etter kun fire minutter. Han bøyde ballen i motsatt kryss fra snaut 16 meter.

Tom Pettersson startet snuoperasjonen for Lillestrøm. Kort tid før pause bredsidet svensken inn utligningen. Deretter banket Thomas Lehne Olsen inn 2-1 minuttet etter hvilen med sitt 13. seriemål for sesongen.

Seieren sendte LSK opp på tredjeplass med 31 poeng etter 17 kamper. Rosenborg klatrer forbi Geir Bakkes menn om trønderne slår Viking søndag. Neste kamp for gultrøyene er mot tabelljumbo Brann 11. september.

Mjøndalen på sin side ligger foreløpig på kvalikplass med like mange poeng som Stabæk på direkte nedrykk. Sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Forspilte sjanser

Sporrong ga Mjøndalen en strålene start. Svensken plukket opp en løs ball inne på LSKs banehalvdel, gikk på løp og skjøt elegant inn 1-0 bak en utspilt Mads Hedenstad Christensen.

Lehne Olsen hadde flere gode muligheter til å tegne seg på scoringslisten i første omgang. Storscoreren var flere ganger alene med MIF-keeper Sosha Makani, men uten å få uttelling.

Etter 38 minutter vartet Christiansen opp med en ellevill redning. Fredrik Brustad stormet fram på Mjøndalens høyre side, og fikk pisket inn et innlegg i retning Benjamin Stokke. MIF-spissen fikk stå helt alene og headet mot mål, men en kattemyk Christiansen hindret scoring.

Tre magiske minutter

To minutter før halvspilt fikk Lillestrøm omsider nettsus. Vetle Dragsnes banket et lavt innlegg inn i boksen da Pettersson hadde tatt turen fra stopperplass. Han bredsidet enkelt inn utligningen rett før hvilen.

Kun minuttet ut i den andre omgangen var det igjen duket for gulkledd jubel. Målscorer Pettersson sendte Lehne Olssen nok en gang alene med Makani. Denne gangen var det derimot LSK-spissen som gikk seirende ut av duellen.

Mjøndalen maktet aldri å få til en skikkelig sluttspurt. I stedet kom gjestene til flere gigantsjanser til å øke ledelsen ytterligere.