Ronaldo på vei tilbake til Manchester United

Cristiano Ronaldo i aksjon for Juventus sist helg. Fredag ble det kjent at Manchester United og Juventus er enige om en overgangssum for portugiseren. Foto: Andrea Bressanutti / LaPresse / AP / NTB
Cristiano Ronaldo i aksjon for Juventus sist helg. Fredag ble det kjent at Manchester United og Juventus er enige om en overgangssum for portugiseren. Foto: Andrea Bressanutti / LaPresse / AP / NTB Foto: NTB

Cristiano Ronaldo (36) er i ferd med å gjøre en oppsiktsvekkende retur til Manchester United. Den engelske klubben og Juventus er enige om en overgangssum.

Cristiano Ronaldo (36) er i ferd med å gjøre en oppsiktsvekkende retur til Manchester United. Den engelske klubben og Juventus er enige om en overgangssum.

Det bekrefter United i en pressemelding. Personlige betingelser og en legesjekk gjenstår før Ronaldo er endelig klar for et comeback i Premier League.

Overgangen vil skje tolv år etter at portugiseren forlot klubben som gjorde ham til en verdensstjerne. Ronaldo spilte for Manchester United mellom 2003 og 2009. I denne perioden vant han både Premier League (tre titler) og Champions League.

Med veteranen på plass får Ole Gunnar Solskjær nok en stjerne å velge mellom på topp for de rødkledde. I sommer ble også Jadon Sancho hentet til United.

City-rykter

Solskjær har tidligere uttalt at Ronaldo ville vært en drømmesignering. Nå skal han trene en av fotballens største spillere noensinne. Kristiansunderen og Ronaldo var i sin tid lagkamerater i fire sesonger.

– Cristiano er en legende i denne klubben. Spør du meg, er han den beste spilleren i historien. Jeg var heldig nok til å få spille med ham, sa Solskjær på en pressekonferanse noen timer før United gikk ut med Ronaldo-nyheten.

De siste dagene ble Ronaldo sterkt koblet til byrival Manchester City, men fredag ettermiddag kom det klare signaler på at pila i stedet pekte mot United. Noen timer tidligere bekreftet Juventus-trener Massimiliano Allegri at Ronaldo ikke lenger ønsket å være i den italienske klubben.

Senere på dagen ble det rapportert at 36-åringen ble observert på flyplassen i Torino. Der satte han seg i et privatfly.

Klubbhelt

Ronaldo kom til Manchester United som 18-åring i 2003 og var der fram til 2009. På 292 kamper scoret Ronaldo 118 mål og hadde 69 målgivende pasninger. Under vingene til managerlegenden Alex Ferguson oppnådde han stor suksess.

Det var som United-spiller at Ronaldo vant sin første Ballon d'Or i 2008. Senere fikk han ytterligere fire gullballer for sine prestasjoner i Real Madrid.

I 2009 ble Ronaldo hentet til Real Madrid som datidens verdens dyreste spiller. Spanjolene la 824 millioner kroner på bordet for ham. Angriperen tilbrakte ni sesonger på Santiago Bernabéu, og han scoret 451 mål på 438 kamper for «Los Blancos».

De siste tre sesongene har han fortsatt å fosse inn mål for italienske Juventus, der han stoppet på 101 mål på 134 kamper.

Interessen for Ronaldos kommende England-comeback var så stor fredag kveld, at nettsidene til Manchester United klappet sammen og ble utilgjengelige.

Personvernpolicy