Clas Brede Bråthen takket nei til toppjobb i FIS

Clas Brede Bråthen fikk for tre år siden muligheten til å bli renndirektør for hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS), men valgte å bli i Norge.
Clas Brede Bråthen fikk for tre år siden muligheten til å bli renndirektør for hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS), men valgte å bli i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clas Brede Bråthen kunne for tre år sikret seg jobben som renndirektør for hopp i FIS, men valgte å bli i Norge, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den tidligere renndirektøren for hopp i Det internasjonale skiforbundet Walter Hofer som forteller dette til avisen.

Han var renndirektør i 28 år. For tre år siden ga han beskjed om at han ville gi seg. Han hadde to navn som aktuelle etterfølgere – Bråthen og italieneren Sandro Pertile.

Pertile overtok jobben som renndirektør i 2020. Bråthen forklarer hvorfor han takket nei til å bli med videre i prosessen og heller konsentrere seg om jobben som sportssjef i Norge.

– Vi var i en stor utviklingsprosess. Jeg mente at jeg via rollen som sportssjef ville kunne bidra til å påvirke internasjonal hoppsport. Det var på mange måter det som gjorde at prosessen ikke gikk videre, sier Bråthen.

Bråthen er for tiden i konflikt med ledelsen i Norges Skiforbund, som ikke vil forlenge kontrakten hans som sportssjef for hopperne.