Northug-comeback i Sandnes – svenskene best

<p>Petter Northug klarte ikke hamle opp med de største stjernene i langløpet i Blink-festivalen søndag.</p>
Petter Northug klarte ikke hamle opp med de største stjernene i langløpet i Blink-festivalen søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Petter Northug gjorde comeback på ski i langløpet i Blink-festivalen i Sandnes søndag. Det gikk ikke helt veien da «Team Ramudden» seiret på tiden 8:09:40,4.

Northug var på lag «Team Petter» med sine lagkamerater Petter Skinstad og Barbro Sætha. Laget ble imidlertid tatt igjen med en runde av de aller beste. Northug forserte totalt 50 av 200 kilometer søndag.

Formatet med langløpet var at løperne gikk runder og vekslet seg mellom. Kravet var at lagene måtte være representert av både menn og kvinner.

Det var åpent mellom «Team Eksjöhus» og «Team Ramudden» foran den nest siste runden. Bakfra kom også «Team Lager 157», som hadde en av verdens beste langløpere, svenske Emil Persson, på laget.

På siste runde var det Axel Jutteström og Max Novak som kjempet om seieren. Til slutt stakk mer rutinerte Novak fra og sikret «Team Ramudden» seieren. Han var ventet å være best ut på den siste runden, og skuffet ikke da han sikret inn seieren på slutten.

«Team Eksjöhus» tok 2.-plassen, mens «Team Lager 157» sikret den siste plassen på pallen.

Én norsk

Morten Eiden Pedersen var det eneste norske innslaget på pallen. Han var med på sølvlaget sammen med Linn Sömskar og nevnte Jutteström. De kom i mål 28 sekunder etter vinnerne.

Seiersaget besto av nevnte Novak, Lina Korsgren og Johannes Eklöf. De var veldig fornøyde etter seieren. Novak gikk lengst på laget med sine ni runder à 10 kilometer.

– Det er veldig fint å ta laget i mål. Det er en ære, en fin seier, sa Novak til NRK etter målgang.

Sammen med Emil Persson var Marcus Johansson og Britta Norgren Johansson. Persson erkjente at det var taktikken som feilet. Lagene kunne selv bestemme om hvor mye som skulle bli gått av hver. De kom i mål 2:58,9 minutter bak.

– Man vil alltid stå øverst på pallen. Vi trodde vi hadde en bra taktikk, men det holdt akkurat ikke, sa Persson.

Personvernpolicy