Ross/Klinemann sikret amerikansk gull i sandvolleyball

April Ross (t.v.) og Alix Klinemann sikret gullet i kvinnenes sandvolleyballturnering. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
April Ross (t.v.) og Alix Klinemann sikret gullet i kvinnenes sandvolleyballturnering. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

April Ross og Alix Klinemann utklasset australske Mariafe Artacho del Solar og Taliqua Clancy og sikret OL-gullet i strake sett (21-15, 21-16).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanerne ledet på et punkt i finalen med åtte poeng i første sett. Den ledelsen ga de aldri fra seg og sikret inn det første settet etter god blokking av Klinemann ved nettet. En god del feilserving fra det australske laget ga USA en komfortabel 21-15-seier i det første settet.

I det andre settet startet USA som de startet det første. De tok tidlig føringen og ledet tidlig med fem poeng. Etter hvert økte også ledelsen til ni poeng. Det amerikanske laget servet godt og vant mange poeng med serveess. En feilserve fra Australia da USA hadde matchball avgjorde gullkampen.

Gullet var en milepæl for begge jentene, men spesielt for Ross, som i London og Rio tok sølv og bronse i øvelsen. Nå har hun altså fullført samlingen av olympisk metall.

– Jeg kunne ikke ha gjort dette uten Alix., selvfølgelig. Hun er fantastisk. Endelig å få en gullmedalje føles fantastisk, sa hun etter finalen, ifølge NBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ubeseiret

Årets olympiske leker var de første for høyreiste Klinemann, som gjorde store deler av jobben fremme ved nettet, og laget var ubeseiret på sin vei mot gullmedaljen.

Duoen tapte bare ett sett i løpet av hele turneringen. Det ene settapet kom i den tredje gruppekampen mot den nederlandske duoen Sanne Keizer/Madelein Meppelink.

Det amerikanske laget kom inn i OL rangert som nummer to i verden bak den canadiske duoen Sarah Pavan/Melissa Humana-Paredes. Den australske finaleduoen, som er rangert som nummer fem, slo ut verdensenerne i kvartfinalen.

I bronsekampen var det Sveits som gikk seirende ut. Anouk Verge-Depre og Joana Heidrich slo den latviske duoen Anastasija Kravcenoka og Tina Graudina i strake sett (21-19, 21-15).