Golf: Ventura med god start i California

Kristoffer Ventura leverte en god 1. runde i PGA-turneringen i California torsdag. Foto: Chris Carlson / AP / NTB
Kristoffer Ventura leverte en god 1. runde i PGA-turneringen i California torsdag. Foto: Chris Carlson / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffer Ventura løftet seg etter en svak start i PGA-turneringen i California. Han gikk de siste ni hullene på fem slag under par og er på delt 27.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

PGA-turneringen i California er ikke som alle andre. Helgens format fungerer slik at spillerne får poeng for hvor mange slag de bruker, enn at de faktisk teller slag. Det er om å ha flest poeng etter fire runder.

En birdie gir for eksempel to plusspoeng, mens en bogey gir ett minuspoeng. En dobbeltbogey gir tre minuspoeng, mens en eagle gir fem plusspoeng. Formatet, som kun eksisterer i denne turneringen på PGA-touren, er til for å oppmuntre til aggressivt spill.

Ventura, som startet dagen fra hull ti, måtte tåle en bogey allerede på hull nummer elleve og en dobbeltbogey på hull nummer 15. Det ga ham fire minuspoeng til runding.

På de siste ni løftet han imidlertid spillet da han på hull nummer to fikk eagle. Han fulgte opp med tre birdier på hull sju, åtte og ni og gjorde resten på par.

Det gir Ventura sju plusspoeng på runden og plasserer ham på en delt 27.-plass etter dag én. Amerikanske Joel Dahmen leder. Han fikk åtte birdier og har 16 poeng.