Nye protester utenfor Olympiastadion i Tokyo

<p>Demonstranter utenfor OL-stadion i Tokyo.</p><p></p>
Demonstranter utenfor OL-stadion i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB

En haug med japanere samlet seg torsdag like utenfor Olympiastadion i Tokyo for å protestere mot de olympiske lekene, som er ferdig søndag.

– Det hersker ingen tvil om at sinnet og frustrasjonen hos demonstrantene var rettet mot at OL avvikles, men jeg tror det handlet minst like mye om sosiale og økonomiske årsaker som covid. Det sto i alle fall på minst én plakat at OL ikke bør arrangeres så lenge det finnes fattigdom i Japan, sier Discoverys Jonas Berg-Johnsen til Eurosport.

Et titalls politimenn var også til stede under protestene torsdag. Samme dag ble det satt nok en smitterekord i Tokyo med 5042 positive koronatester. Det er 876 flere enn den forrige toppnoteringen fra onsdag. Det er usikkert om de høye smittetallene gjør at folket har tatt til gatene.

Også før de olympiske lekene gikk i gang var det protester og demonstrasjoner i Japans hovedstad. Fredagen OL startet hadde demonstranter samlet seg i Tokyo i et forsøk på å stoppe sommerlekene kort tid før OL-ilden ble tent.

De sinte demonstrantene krevde at lekene skulle stoppes under slagord som «NOlympics» og «stopp Tokyo-OL». Det lyktes de ikke med.

Personvernpolicy